De gevolgen van de manier waarop mensen en bedrijven omgaan met de wereld worden steeds duidelijker. Ook in Roerdalen.

Daarom moeten we nu handelen om de leefomgeving ook voor de generaties na ons aantrekkelijk te houden. Zuinig omgaan met energie bijvoorbeeld en de energie duurzaam opwekken. Of de hevige hoeveelheid regenwater die in korte tijd kan vallen goed opvangen. Als gemeente Roerdalen vinden we dit een heel belangrijk onderwerp. We willen dan ook graag ons steentje bijdragen.

Zonnepanelen op het dan van het gemeentehuis

We willen graag een goed voorbeeld geven. Daarom hebben we besloten om zonnepanelen aan te brengen op het dak van het gemeentehuis. Het gaat om 320 panelen. Op deze manier kunnen we de energie die we als gemeente gebruiken zelf opwekken. De panelen worden over een aantal weken geplaatst.

Samenwerken

Om ons doel te bereiken, is het belangrijk dat we samenwerken. Samen kunnen we meer bereiken. Eén van onze samenwerkingspartners is Duurzaam Roerdalen. Zij gebruiken bijvoorbeeld de gemeentelijke daken die we beschikbaar stellen. Zo komen er zonnepanelen op het dak van de Roerparel. Inwoners kunnen hiervan profiteren, door energie van deze zonnepanelen af te nemen.

Duurzaamheid in Roerdalen

Ook op andere plaatsen in Roerdalen zien we mooie initiatieven. Bekijk onderstaand filmpje maar eens. Daarin ziet u bijvoorbeeld hoe ook basisschool ’t Kempke en Wonen Limburg bijdragen aan een duurzame omgeving.

Tips en advies

Omdat het belangrijk is dat veel mensen meedoen, helpen we ook graag onze inwoners en ondernemers. Bijvoorbeeld met tips en advies. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u energie bespaart of opwekt? Of welke subsidie u hiervoor kunt krijgen? Bent u benieuwd of er kleine dingen zijn die u kunt doen? Kijk dan eens op de pagina Duurzaamheid. Daar vindt u alvast enkele onderwerpen, en er komen steeds meer onderwerpen bij.