In week 3 zijn de bladkorven verwijderd. Als het blad weer gaat vallen worden ze weer geplaatst.  

Locaties

In alle dorpen staat een aantal bladkorven. U vindt ze op de volgende plaatsen: 

  • Herkenbosch: Aan de vier Gebroeders, Akkerwinde/Ereprijs, Daelenbroekweg, Heuvelstraat, Hoogstraat, Korenbloemdreef, Molenbergweg, Pastoor Rohsstraat, Reewoude, Stationsweg en Wijngaardstraat. 
  • Melick: Apollolaan, Bartelsstraat, Beatrixlaan, Groenstraat, Kennedysingel, Dr. Nolenslaan, Parklaan, Wienkeskoel en Zandkuil.
  • Montfort: Achter de Hoven, Aan het Water, Beatrixweg, Bosweg, Gestraatje, Mariaveld, Overkwartier, Waarderweg en Zandstraat.
  • Posterholt:  Heerbaan, Heinsbergerweg, Holsterweg, Rector van de Boornlaan, Roermondseweg en Vlodropperweg.
  • Sint Odiliënberg: Bernhardlaan, Bosserveldweg, Eikenlaan, Leropperweg, Morgenweg en Reutjesweg (in Sint Odiliënberg en in ’t Reutje) en Schepen Heijligersstraat.
  • Vlodrop: Etsberg, Kerkbergweg/Koebroekweg, Klifsbergweg, Kruisweg, Rothenbach en Wassemweg.

Ander tuinafval

De bladkorven zijn alleen voor bladeren. Ander tuin- en snoeiafval kunt u kwijt in uw gft-container. Als u grof tuinafval heeft, kunt u zich ook aanmelden voor een snoeihoutactie via onze website. Het wordt dan aan huis opgehaald. Dat is niet gratis. U kunt het ook zelf naar de milieustraat brengen. Dat is wel gratis. Meer informatie over het milieupark staat op de pagina Milieupark.

Winterdeken

Voor uw border is het goed om bladeren tussen de planten te laten liggen. In de luchtige deken die zo ontstaat, overwinteren allerlei insecten en andere kleine dieren. Insecten breken het plantaardige materiaal af tot humus. Deze humus is voeding voor de bodem. Goed voor uw planten!