BLM Wegenbouw gaat deze zomer in opdracht van de gemeente Roerdalen drie fietspaden vernieuwen. Deze fietspaden zijn in slechte conditie. De fietspaden krijgen een nieuwe laag asfalt. Verder worden ze breder en dus ook veiliger.

Het gaat om het fietspad langs de Waarderweg tussen Montfort en Sint Odiliënberg, het fietspad langs de Vlodropperweg en Angsterweg tussen Posterholt en Vlodrop en het fietspad langs de Postweg tussen Sint Odiliënberg en Posterholt.

Waarderweg

Het fietspad langs de Waarderweg tussen Montfort en Sint Odiliënberg staat als eerste op de planning. BLM Wegenbouw begint hier op 20 mei met de werkzaamheden. Die duren tot de bouwvak, halverwege juli. BLM Wegenbouw begint met het gedeelte tussen de komgrens van Sint Odiliënberg en de aansluiting van de Heidestraat op de Waarderweg. U kunt omfietsen via de Heidestraat. Dat wordt met borden aangegeven. Met uw auto kunt u gewoon gebruik blijven maken van de Waarderweg.

Deel twee

Pas als het eerste deel van het fietspad langs de Waarderweg klaar is, gaat BLM Wegenbouw verder met het fietspad tussen de aansluiting met de Heidestraat en de komgrens van Montfort. U kunt dan omfietsen via het Mariaveld, de Maasbrachterweg, de Hobertsweg en een landweg die de gemeente hiervoor gaat verharden. Bij de aansluiting van deze landweg op de Waarderweg komen verkeerslichten. Zo kunt u veilig oversteken.

Angsterweg, Vlodroppperweg en Postweg

Na de Waarderweg gaat BLM Wegenbouw verder met het fietspad langs de Angsterweg en Vlodropperweg tussen Vlodrop en Posterholt. Dat werkt begint op 27 mei en duurt tot eind september. Na de bouwvak staat ook het fietspad langs de Postweg tussen Posterholt en Sint Odiliënberg op de planning. Dit duurt tot eind september.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van BLM Wegenbouw: www.blmwegenbouw.nl/roerdalen. Of blijf op de hoogte via de gratis BouwApp. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Christian Reuls van BLM Wegenbouw via (0475) 567 777.