Vanochtend zag ik de pepernoten al in de winkel liggen: december komt eraan. En ik dacht: dat wordt weer een dure tijd. Cadeautjes, lekker eten op tafel, mooie nieuwe kleding voor de kids. Poeh… daar moet ik toch even voor sparen.

Ik heb dan wel een salaris, maar dat is lang niet altijd toereikend voor extra’s. Wat kan ik doen om toch geld over te houden zodat ik niet ‘nee’ hoef te zeggen tegen mijn kinderen? Gelukkig tipte mijn collega Loubna mij over een aantal regelingen waar ik gedurende het jaar gebruik van kan maken, zodat ik in december iets extra’s over houd voor de dure feestmaand.

Jarige Job Pakket

Via Stichting Jarige Job kun je, als je een kind van 4 t/m 12 jaar kent of hebt, een verjaardagsbox aanvragen. Onder het motto ‘ieder kind verdient een verjaardag’ ontvang je een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, iets lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Op deze manier kunnen ook kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben een fantastische dag hebben. Wil je meer informatie? Kijk dan op: https://www.stichtingjarigejob.nl/wat-wij-doen/verjaardagsbox.

Stichting Leergeld

Als je zorgt voor een schoolgaand kind in de leeftijd van 4 tot 21 jaar dat vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kan doen, kan Stichting Leergeld Roermond wellicht iets betekenen. Dit geldt ook voor mensen die werken, inclusief zzp-ers, met een laag inkomen. Je kunt een bijdrage vragen voor de schoolreis, voor een laptop die nodig is voor de studie, de contributie van een sportclub, een schildercursus, het lidmaatschap van de scouting en nog veel meer. Meer informatie vind je op: https://www.leergeld.nl/roermondeo/wat-kan-aangevraagd-worden.

Jeugdfonds Cultuur en Sport

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde kleding en materialen voor die sport. Wil je meer informatie over een bijdrage op sportgebied? Check dan eens https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/limburg-sport. Voor meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van cultuur scroll je door naar https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/limburg-cultuur.

Ik kende deze regelingen niet en merk nu dat er ook voor mij en mijn kinderen veel meer mogelijk is dan dat ik in eerste instantie dacht. Natuurlijk blijf ik het kruiswoordraadsel in de krant invullen in de hoop bioscoopkaartjes te winnen, maar ik ga zeker ook eens kijken naar bovenstaande mogelijkheden. Dan kan mijn kind het hele jaar door meedoen en niet tijdens die feestelijke decembermaand. Zit er ook iets voor jou bij?