Wij werken niet alleen vóór, maar steeds vaker ook mét onze inwoners. Ook communiceren doen we in Roerdalen samen. Daarom publiceren we regelmatig een blog, geschreven door een inwoner of medewerker van de gemeente. Zó maken we samen het klein geluk uit Roerdalen en Samen Doen zichtbaar.

 • ‘Interview onze nieuwe opbouwwerker en vraag hem wat hij doet.’ Ik kijk verbaasd naar de opdracht op mijn scherm. Een opbouwwerker? Wat is dat in hemelsnaam? Moet ik dan denken aan een soort bouwvakker of zit ik helemaal verkeerd. Ik besluit het uit te zoeken en maak een afspraak met Twan Geelen, die sinds maart 2019 opbouwwerker is in onze gemeente, om te vragen wat hij doet.
  Foto van Twan Geelen met rechts het logo 'Blog'
 • Roerdalen is een van de groenste gemeenten in Limburg. Dat komt niet alleen door onze natuurgebieden, zoals de Meinweg en het Roerdal, ook onze dorpen en de wegen staan vol bomen. Dat maakt onze gemeente zo aantrekkelijk om te wonen. Ik hoor dat ook regelmatig van mensen die onze gemeente bezoeken. Houden zo dus, zou je zeggen. Maar zo gemakkelijk ligt het helaas niet. Ik zit met een dilemma en ben op zoek naar creatieve ideeën. Kun jij me helpen?
  Blog bomen
 • Ilse Meelberghs vertelt over 'Wandelmaatjes' en het voorkomen van eenzaamheid.
  Wandelende mensen
 • Guilty pleasures, wie heeft ze niet? In mijn top 10 staan (in willekeurige volgorde): een reep Bon Bon Bloc in één keer naar binnen werken, dansen op de muziek van ABBA en kijken naar televisieprogramma’s zoals Een dubbeltje op zijn kant of De andere kant van Nederland. In dat laatste programma wordt gesproken over schuldhulpverlening en bewindvoering. Is dat niet hetzelfde? Wat is het verschil? Om daar achter te komen bel ik met Linda Henderickx, schuldhulpverlener bij PLANgroep.
  Hand die creditcard aanwijst, met daarnaast ons 'Blog' logo
 • Iris Donkers en haar collega's gingen afgelopen weken op pad. In de dorpen spraken ze met inwoners over de toekomst van het sociaal beleid in gemeente Roerdalen.
  Iris en haar collega's in één van de dorpen
 • Victor van Hooijdonk van de Archery Club schrijft in deze blog over de samenwerking die tot het nieuwe subsidiestelsel voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties heeft geleid.
  Blog jongetje met handboog
 • De wekker gaat. Koffie, brood, alles inpakken, hondjes mee en gaan: op weg naar De Meinweg. We zijn daar nog niet met de schaapskudde aan het werk, maar vandaag ga ik er materiaal voor het hoefjesbad ophalen. Na een drukke start van het begrazingsjaar staat de kudde achter het Fletcherhotel op 'het Veen'. Eenmaal aangekomen op De Meinweg is duidelijk dat ik daar zo lang mogelijk moet wegblijven: alles is er dor en droog. Terug op stal drinken we koffie, praten we over de droogte en een alternatieve planning, die direct in het water valt als een collega binnenkomt met schokkend nieuws: er is rook te zien, het komt van De Meinweg.
  Schapen op verbrande heide
 • De brand op De Meinweg is alweer een aantal weken geleden. Er groeit inmiddels gras tussen de verschroeide heide. Fris groen tegen al dat treurige zwart. Wat mij opvalt: er staan nog verrassend veel bomen overeind. Voor wie oppervlakkig kijkt, lijkt de schade mee te vallen, maar is dat ook echt zo? Bioloog en ecoloog Ton Lenders doet al tientallen jaren onderzoek in De Meinweg, onder andere naar hét icoon van de Meinweg: de adder. Als iemand kan vertellen over hoe het nu met de adders en met andere dieren in het verbrande gebied gaat, is hij het.
 • Dorpscontactpersoon Paul Arns vertelt over de impact van het coronavirus op zijn werk. Als dorpscontactpersoon en vooral als tijdelijke ondersteuner TOZO: de inkomensondersteuning voor ondernemers in coronatijd.
  Bordje Closed