In Montfort bestaat al vele jaren een Eetpunt. Twee keer per maand genieten ongeveer vijftig gasten van een heerlijke maaltijd dankzij een samenwerking tussen John Vogels, Bjorn van Vlodrop en gastvrouwen. Een mooie mix van ondernemers in hart en nieren en enthousiaste vrijwilligers die het verschil maken. Als dan ook nog de carnavalsvereniging aansluit, is het feest! 

Karnavalsvereniging op bezoek

Sinds 1906 zwaait Karnavalsvereniging D'n Uul van den Grauwert tijdens de dolle dagen van carnaval in Montfort de scepter. Daarnaast bezoekt de vereniging inwoners van Montfort die in het ziekenhuis liggen of in een verzorgingshuis verblijven. Mooi, zou je zeggen. Maar voor deze vereniging nog niet genoeg. Karnavalsvereniging D'n Uul van den Grauwert is op zoek gegaan naar vernieuwing. Doel was om meer inwoners te bereiken, hen bij het fenomeen carnaval te betrekken en samen met hen plezier te beleven. Deze inwoners het gevoel te geven dat ook zij belangrijk zijn, niet vergeten worden en er wel degelijk toe doen.

Samen eten verbindt

Prins Carnaval, zijn adjudanten en de Raad van Elf bezoeken de week voordat het feest losbarst het Eetpunt in Montfort. En het blijft niet bij een kort bezoekje. Nee, men neemt plaats tussen de mensen, eet samen en viert samen. De prins en zijn hele gevolg delen carnaval. Een bijzonder moment om te zien als de prins sjoenkelt met onze gasten van het Eetpunt, samen met hen uit volle borst meezingt en de Raad van Elf met de mensen die het kunnen, een polonaise loopt. Op woensdag 19 februari 2020 bezoekt Prins Stefan l met zijn adjudanten en de Raad van 11 het Eetpunt Montfort. John Vogels van Eetcafé de Vogel stelt zijn zaal ter beschikking, Bjorn van Vlodrop bereidt een typisch carnavalsbuffet en Karnavalsvereniging D'n Uul van den Grauwert zorgt voor nog meer gezelligheid. En dan zijn er nog de gastvrouwen die het Eetpunt überhaupt mogelijk maken. Deze verbindingen zijn ontroerend mooi en leveren een waardevol resultaat. Een groot compliment aan iedereen, maar speciaal aan D'n Uul van den Grauwert, is dan ook op zijn plaats. Het lijkt misschien klein maar het is o zo bijzonder. Iets betekenen voor een ander hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik hoop dat dit mensen inspireert!  

Wij wensen iedereen veel plezier. Alaaf!

Brigitte van Pol namens het Eetpunt