Wilt u als ondernemer aan de slag met circulair ondernemen, op een manier die geld oplevert of bespaart? Doe dan mee aan het project InduSym van Keyport. Uitgangspunt van InduSym is dat het afval van het ene bedrijf de grondstof wordt voor een ander bedrijf.

Hoe werkt het?

U krijgt persoonlijk advies over de mogelijkheden om circulair te gaan ondernemen. Vervolgens wordt u in contact gebracht met andere ondernemers voor wie uw afval juist een grondstof kan zijn. Zo kunt u het advies meteen in praktijk brengen. Denk dan bijvoorbeeld aan het gezamenlijk inzamelen van koffiedik om hier zwammen op te laten groeien. Of het uitwisselen van vulmateriaal voor pakketten.

Aan de slag

Tuincentrum Daniëls in Vlodrop kreeg het advies om aan de slag te gaan met plastic het afval. Door plastic beter te scheiden, kan het namelijk gerecycled worden. Ook bleken de pallets die het bedrijf overhoudt, meer waard te zijn dan gedacht. Het tuincentrum gaat nu in gesprek met een andere ondernemer om het advies in praktijk te brengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het project InduSym of heeft u interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Renske Cox van Keyport via renske.cox@keyport2020.nl of 06-57587920. Neem ook een kijkje op de website van Keyport. U betaalt alleen een symbolisch bedrag van 100 euro om deel te nemen. Keyport en gemeente Roerdalen nemen de overige kosten voor hun rekening.