Heeft u een of meer honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. Dit is wettelijk verplicht. Deze week begint bureau Legitiem in opdracht van de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen met de controle op het bezit van honden. Heeft u een hond die u nog niet heeft aangemeld? Doe dat dan zo snel mogelijk.

Aanmelden

Blijkt tijdens de controle dat u een of meer honden heeft waarvoor u geen belasting betaalt, dan krijgt u mogelijk een boete. Meld uw hond(en) daarom zo snel mogelijk aan als u dat nog niet heeft gedaan. Dat kan via uw persoonlijke pagina op de website van de BsGW. Log in met uw DigiD. Ook het aantal honden dat u heeft kunt u hier aanpassen. Verder vindt u op deze website de tarieven. U kunt uw hond ook telefonisch aanmelden bij de BsGW: 088 8420 420.

Controle

De controleurs van Legitiem bellen bij u aan met de vraag of u een of meerdere honden heeft. Alle controleurs kunnen zich legitimeren. U kunt hen vragen dat te doen! De controleur zal honden waarvoor u geen belasting betaalt alsnog aanmelden. U ontvangt dan een aanslag hondenbelasting. De controleurs houden zich aan de corona-richtlijnen.