Op deze pagina hebben wij belangrijke informatie over het coronavirus voor u op een rij gezet. 

Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen die nu gelden. Op de website van de Rijksoverheid staat ook de persconferentie van 26 november in eenvoudige taal.

Hieronder vindt u aanvullende, specifieke informatie.

Grensverkeer

Heeft u vragen over de regels bij grensverkeer tussen Nederland en België of de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen? Kijk dan in de tool van het MKB-Limburg. Hier kunt u voor grensverkeer checken wat wel/niet kan en mag.

Informatie voor ondernemers

Het coronavirus heeft voor ondernemers veel impact (gehad). De overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen.

Bekijk alle informatie voor ondernemers

Informatie voor vrijwilligersorganisaties

Ook voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus gevolgen (gehad).

Bekijk alle informatie voor vrijwilligersorganisaties

Evenementen

Door het coronavirus is er nog best veel onzekerheid of en wanneer (en in welke vorm) evenementen door kunnen gaan. Kijk voor meer informatie op de coronapagina over evenementen van de Rijksoverheid. Lees meer over wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement op de pagina evenement organiseren.

Testen en vaccineren

Alle informatie over het vaccinatieproces in onze regio vindt u op de website van de GGD. Het is natuurlijk ook goed om de landelijke informatie over het vaccineren in de gaten te houden. Kijk hiervoor op de webpagina over vaccineren van de rijksoverheid.

Testen

Belangrijk is dat u zich laat testen bij klachten of als u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Ook als u bent gevaccineerd!

CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app informeert u wanneer u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. U vindt de CoronaMelder in de App Store en de Google Play Store. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer weten? Kijk op de website van de CoronaMelder app.

Zorgen door corona

De coronacrisis is voor veel mensen zwaar. Zeker nu deze zo lang aanhoudt. Heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen? Of bent u veel alleen en heeft u behoefte aan een praatje? Neem dan eens contact op met het Sociaal Team Roerdalen. Ook is er het Steunpunt Coronazorgen voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander.

Wet tijdelijke maatregelen COVID-19

Op dit moment is de wet Tijdelijke maatregelen COVID-19 landelijk van kracht. Er geldt daarom geen lokale noodverordening.

Meer weten?

Bekijk bij vragen over het coronavirus de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u onder andere de veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u dan nog vragen? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Vragen aan de gemeente

Heeft u nog vragen die specifiek voor ons als gemeente zijn bedoeld? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Steffie legt corona eenvoudig uit

Het Ministerie van Volksgezondheid is de website corona.steffie.nl gestart. Op de website legt uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een gemakkelijke manier uit. Steffie is er voor iedereen die in eigen tempo door beeld en geluid meer wil leren over corona.