Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt hard op. De regels zijn weer strenger. Het blijft heel belangrijk om deze regels, zoals de anderhalve meter afstand, vol te houden. Op deze pagina hebben wij belangrijke informatie over het coronavirus voor u op een rij gezet.

 

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van de huidige maatregelen. Ook vindt u hier de laatste persconferentie over de coronaregels in eenvoudige taal. Voor (vrijwilligers)organisaties en ondernemers hebben we hieronder nog specifieke informatie verzameld over regelingen, protocollen en (steun)maatregelen. En er is nog specifieke informatie over evenementen en sport.

CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. De app informeert u wanneer u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. U vindt de CoronaMelder in de App Store en de Google Play Store. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer weten? Kijk op de website van de CoronaMelder app.

Informatie voor ondernemers

Het coronavirus heeft voor ondernemers veel impact (gehad). De overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. Zo komt u misschien wel in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO).

Bekijk alle informatie voor ondernemers

Sport

Om in coronatijd te kunnen blijven sporten moeten we ons goed aan de maatregelen houden.  

Bekijk alle informatie over sport

Informatie voor vrijwilligersorganisaties

Ook voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus gevolgen. Sportkantines en horeca zijn gesloten. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt.

Bekijk alle informatie voor vrijwilligersorganisaties

Evenementen

Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op. Daarom zijn evenementen nu niet toegestaan. Kijk voor meer informatie op de coronapagina voor horeca en evenementen van de Rijksoverheid.

Ook de Sinterklaasintochten gaan niet door. Meer informatie leest u in het nieuwsbericht over de sinterklaasintochten.

 

Aan de maatregelen houden

Om te mogen handhaven als gemeente, moet er door de Veiligheidsregio een noodverordening zijn afgekondigd. Bekijk de noodverordening hieronder. Deze noodverordening is op 22 oktober 2020 afgekondigd door Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Meer weten?

Bekijk bij vragen over het coronavirus de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u onder andere de veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u dan nog vragen? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Steffie legt corona eenvoudig uit

Het Ministerie van Volksgezondheid is de website corona.steffie.nl gestart. Op de website legt uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een gemakkelijke manier uit. Steffie is er voor iedereen die in eigen tempo door beeld en geluid meer wil leren over corona.

Vragen aan de gemeente

Heeft u vragen die specifiek voor ons als gemeente zijn bedoeld? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.