Het Coronavirus leidt tot veel vragen, ook in onze gemeente. Op deze pagina hebben wij belangrijke informatie over het Coronavirus voor u op een rij gezet.

Aangepaste opening en dienstverlening

Ook in onze dienstverlening is het een en ander veranderd. Zo kunt u op dit moment alleen telefonisch afspraken maken. Verder zijn we op dinsdag om 17.00 uur dicht en gelden er extra huisregels als u naar het Servicepunt komt. Ook vergaderingen en bijeenkomsten vervallen de komende tijd. Bouw - en woningtoezicht loopt wel gewoon door.

Lees meer over onze aangepaste dienstverlening

Informatie over afval

RD Maasland probeert het ophalen van afval in Gemeente Roerdalen zoveel mogelijk door te laten gaan zoals gepland. Door het coronavirus is de bezetting van RD Maasland kleiner dan normaal. Hierdoor kunnen ophaaldagen en routes veranderen of vervallen. Daarnaast gelden op het Milieupark in Montfort aangepaste regels.

Bekijk alle informatie over afval

Informatie voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ondernemers. De overheid heeft verschillende maatregelen aangekondigd om ondernemers te ondersteunen in deze onzekere tijd. Nederlandse gemeentes gaan deze maatregelen uitvoeren. Zo komt u misschien wel in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO), die met terugwerkende kracht vanaf 1 maart aangevraagd kan worden.

Bekijk alle informatie voor ondernemers

Informatie voor ouders

De situatie rondom het Coronavirus roept bij ouders waarschijnlijk veel vragen op. We hebben informatie op een rij gezet over bijvoorbeeld de opvang van uw kinderen. Voor gescheiden ouders is er een online training die u de komende weken gratis kunt volgen.

Bekijk alle informatie voor ouders

Informatie voor vrijwilligersorganisaties

Ook voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het Coronovirus gevolgen. Trainingen, repetities, wedstrijden en bijeenkomsten gaan niet door. Sommige organisaties lopen nu inkomsten mis, bijvoorbeeld huur of inkomsten uit de horeca.

Bekijk alle informatie voor vrijwilligersorganisaties

Hulp en ondersteuning

Door het coronavirus zitten veel kwetsbare mensen en ouderen alleen binnen. Ook mantelzorgers hebben het extra zwaar. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Of een luisterend oor? Neem dan contact op met het Sociaal Team Roerdalen. Mantelzorgers kunnen terecht bij de mantelzorgondersteuner.

Heeft u concrete hulp ergens bij nodig, zoals het doen van boodschappen? Of wilt u iemand anders in Roerdalen helpen, zoals oppassen op de kinderen van mensen die moeten werken? Word dan lid van de Facebookgroep Roerdalen Samen.

Lees meer over hulp en ondersteuning

Informatie voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben thuis

Niet iedereen heeft het fijn thuis. Dan is het extra moeilijk als je niet meer naar school, vrienden of een sportclub kan. Het kan dan ook lastig zijn om thuis te praten over hoe je je voelt. In Roerdalen zijn er verschillende plekken waar je met je zorgen terecht kunt.

Lees waar je als kind of jongere terecht kunt

Aan de maatregelen houden

Landelijk zijn er verscherpte maatregelen aangekondigd om besmetting door het coronavirus te voorkomen. Lees de pagina van de Rijksoverheid over de Nederlandse aanpak van het virus.

Om ervoor te zorgen dat we ons allemaal aan de maatregelen houden, handhaven we als gemeente. Dit betekent dat wij inwoners en ondernemers aanspreken die zich niet aan de maatregelen houden. Helpt dit niet, dan kunnen wij een boete geven.

Onveilige situatie doorgeven

Wij merken dat veel inwoners en ondernemers zich houden aan de maatregelen. Bedankt hiervoor. Maakt u zich zorgen over een onveilige situatie bij u in de buurt? Laat het ons weten via 0475 – 53 88 88.

Noodverordening

Om te mogen handhaven als gemeente, moet er door de Veiligheidsregio een noodverordening zijn afgekondigd. Bekijk hieronder de noodverordening die op dit moment geldt. Deze noodverordening is afgekondigd door Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Coronavirus in Limburg-Noord

Volg het laatste nieuws over het Coronavirus in Noord-Limburg via:

GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 u bereikbaar via telefoonnummer 088 - 11 91 990.

Meer weten?

Bekijk bij vragen over het Coronavirus de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u onder andere de veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u dan nog vragen? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Steffie legt corona eenvoudig uit

Het Ministerie van Volksgezondheid is de website corona.steffie.nl gestart. Op de website legt uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een gemakkelijke manier uit. Steffie is er voor iedereen die in eigen tempo door beeld en geluid meer wil leren over corona.