Op deze pagina hebben wij belangrijke informatie over het coronavirus voor u op een rij gezet. 

Op dit moment gelden er bijna geen coronamaatregelen meer. Wel is het belangrijk om alert te blijven. Hiervoor gelden de basismaatregelen: was uw handen, hoest en nies in uw elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Lees op de website van de Rijksoverheid(externe link) welke maatregelen en adviezen op dit moment nog gelden in Nederland.

Regels bij klachten of een positieve test

Heeft u klachten of bent u besmet met het coronavirus? Op de website van de Rijksoverheid leest u wat u moet doen in uw situatie.

Bekijk de informatie over quarantaine en isolatie(externe link)

Testen en vaccineren

Heeft u klachten? Maak een afspraak bij GGD Limburg-Noord en laat u testen. Ook voor een (booster)vaccinatie kunt u terecht bij GGD Limburg-Noord.

Ga naar de website van GGD Limburg-Noord(externe link)

Op de website van de Rijksoverheid(externe link) lees u meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus.

Dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus brengt de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland in kaart. Met deze informatie kunnen signalen van stijgingen of dalingen worden gesignaleerd. Zo kunnen er op tijd maatregelen worden genomen om verspreiding tegen te gaan.

Informatie voor ondernemers

Het coronavirus heeft voor ondernemers veel impact (gehad). De overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen.

Bekijk de informatie over steun voor ondernemers(externe link)

Coronaloket van de KvK

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Kamer van Koophandel via het Coronaloket(externe link) of telefonisch via 0800 – 2117 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Grensverkeer

Heeft u vragen over de regels bij grensverkeer tussen Nederland en België of de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen? Kijk dan in de tool van het MKB-Limburg(externe link). Hier kunt u voor grensverkeer checken wat wel/niet kan en mag.

Handige links