Het coronavirus heeft nog steeds gevolgen voor het sporten. We moeten alert blijven zodat het virus zich niet verder verspreidt.

Zwembaden

Speciaal voor zwembaden is er een protocol Verantwoord Zwemmen. Als de zwemlocatie ruimte biedt aan meer dan 250 bezoekers (exclusief personeel), is registratie en een gezondheidscheck verplicht. De uitkomst van de gezondheidscheck moet worden vastgelegd. Kleedkamers mogen bij zwembaden open blijven (bij overige sportaccommodaties niet).

Financiële regelingen

Inmiddels is bekend geworden dat de aanvragen voor de TASO-regeling binnen het budget zijn gebleven. Heeft u als sportvereniging een aanvraag gedaan voor de TASO-regeling en is deze goedgekeurd duur DUS-I? Dan wordt deze aan u uitgekeerd.

De verwachting is dat hetzelfde zal gelden voor de regeling voor het kwijtschelden van huur (TVS-regeling). Het gaat dan om de periode van 1 maart tot 1 juni.

Meer informatie

Heeft u de website van de overheid en de veelgestelde vragen van NOC NSF bekeken, maar heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met uw sportbond. Als u verder vragen heeft over het sporten in Roerdalen bekijk dan eerst het overzicht met veelgestelde vragen. Heeft u daarna toch nog vragen die specifiek voor ons als gemeente zijn bedoeld? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.