Het coronavirus heeft nog steeds gevolgen voor het sporten. We moeten alert blijven zodat het virus zich niet verder verspreidt.

Financiële regelingen

Op de pagina van NOC*NSF over de financiële regelingen voor sportverenigingen vindt u informatie over de verschillende steunmaatregelen. Zoals de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO), Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS), Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en Borgstelling Noodkrediet via Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Deze kunt u ook via de pagina van NOC*NSF aanvragen. U kunt met uw muis over de regelingen gaan onderaan de pagina. Dan ziet u meteen waar de regeling voor is. Vervolgens kunt u doorklikken op de regeling naar een pagina met meer informatie en om de aanvraag te doen.

Zwembaden en ijsbanen

Speciaal voor zwembaden en ijsbanen komt er extra compensatie voor geleden schade. Dit is aanvullend op de andere steunmaatregelen. Het kabinet stelt ongeveer 100 miljoen euro beschikbaar zodat zwembaden en ijsbanen overeind kunnen blijven. Het gaat dan om de periode van 1 maart tot en met 31 december 2020. Meer informatie hierover volgt nog.

Meer informatie

Heeft u de website van de overheid en de veelgestelde vragen van NOC NSF bekeken, maar heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met uw sportbond. Heeft u daarna nog vragen over het sporten in Roerdalen? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.