Het coronavirus heeft voor ondernemers veel impact (gehad). Op deze pagina zetten we op een rij wat de gemeente Roerdalen en andere instanties voor u als ondernemer kunnen betekenen.

Extra steun voor zelfstandig ondernemers

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers te helpen. Dat is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Inmiddels zijn er binnen de Tozo ook regelingen voor grensondernemers en ondernemers in de pensioengerechtigde leeftijd.

Lees meer informatie via de pagina over de Tozo. Daar vindt u ook de aanvraagformulieren.

Ga naar Tozo pagina

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt ondernemers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Onder meer huur, abonnementen verzekeringen, worden met de TVL deels gedekt. Meer informatie en aanvragen kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Landelijke maatregelen voor ondernemers

Alle informatie over de steun door het kabinet vindt u op de pagina over financiële regelingen van de Rijksoverheid.

Corona overbruggingslening

Start-ups, scale-ups en innovatieve MKB'ers kunnen in aanmerking komen voor de Corona Overbruggings Lening (COL). Ga voor aanvragen en meer informatie naar de website van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM) Nederland 

Coronaloket Kamer van Koophandel

Het Kamer van Koophandel (KVK) coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al uw ondernemers­vragen, via telefoonnummer: 0800 2117.

Ga naar de website van de KVK

Corona wegwijzer van VNO-NCW

Heeft u door de coronacrisis minder of geen omzet? De wegwijzer van VNO-NCW laat zien wat u zelf kunt doen en van welke regelingen u gebruik kunt maken. Bekijk de wegwijzer op de website van VNO-NCW.

Vragenlijst coronacrisis Limburgse bedrijven

MKB-Limburg en LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging) willen inzicht krijgen in de actuele impact van de coronacrisis op uw onderneming. Dit doen zij met een corona impact scan. Deze informatie delen zij (met respect voor uw privacy en die van uw bedrijf) met beleidsmakers en bestuurders. Hiermee kunnen zij goed onderbouwd beleid maken en snelle maatregelen nemen om u als ondernemer te helpen. U kunt de corona impact scan digitaal invullen.

Inspiratieplatform voor ondernemers in de toeristische sector en horeca

Ondernemers in de toeristische sector en de horeca zijn flink getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd ontstaan er veel mooie nieuwe ideeën en initiatieven die de veerkracht van de sector en haar ondernemers toont.

Op het inspiratieplatform inspirerendlimburg.nl wordt aan ondernemers een podium geboden met als doel om andere ondernemers te inspireren. Het platform is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging, Chapeau Magazine en Soapbox en wordt ondersteund door Provincie Limburg.

Meld vraag en aanbod bij PML

In de regio Roermond is de Stichting Parkmanagement Midden-Limburg (PML) de trekker van het parkmanagement op de aangesloten bedrijventerreinen. PML helpt ondernemers op dit moment graag door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en te kijken waar ondernemers op de bedrijventerreinen elkaar kunnen helpen of versterken.

Lees hier meer informatie over dit initiatief

Meer informatie over het coronavirus

Bekijk bij vragen over het coronavirus de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u onder andere de veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u dan nog vragen? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?