Het coronavirus heeft voor ondernemers veel impact (gehad). Op deze pagina zetten we op een rij wat de gemeente Roerdalen en andere instanties voor u als ondernemer kunnen betekenen.

Coronatoegangsbewijs

De overheid heeft het coronatoegangsbewijs ingevoerd. Dit bewijs is verplicht in de horeca, kunst- en cultuursector. Maar ook in de professionele sport- en evenementensector.


Hoe gaat de gemeente Roerdalen om met de handhaving van het coronatoegangsbewijs?

  • Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het volgen van de coronamaatregelen, dus ook voor het hebben van een coronatoegangsbewijs;
  • Ondernemers en vrijwilligersorganisaties moeten zelf controleren of bezoekers een geldig coronatoegangsbewijs hebben;
  • De gemeente let als eerst op locaties waar de kans op besmetting het grootst is. Zoals op drukke locaties. Maar ook op locaties waar de kans op niet-naleven van de coronamaatregelen groot is;
  • De gemeente controleert locaties ook met steekproeven;
  • De gemeente grijpt in als de ondernemer of organisatie herhaaldelijk niet aan de controleplicht voldoet. Of als de ondernemer of organisatie met opzet niet aan de controleplicht voldoet;
  • De gemeente kan bij overtreding van de regels de ondernemer of organisatie waarschuwen, een last onder dwangsom opleggen of zelfs een locatie sluiten.

We vertrouwen erop dat u als ondernemer of vrijwilligersorganisatie de coronamaatregelen naleeft, zodat handhaving niet nodig is.

 

Financiële steun voor ondernemers

De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom is per 1 oktober een deel van het steunpakket gestopt dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen. Bekijk het overzicht van lopende financiële regelingen en regelingen die inmiddels zijn gesloten op de pagina van de Rijksoverheid.

Coronaloket Kamer van Koophandel

Het Kamer van Koophandel (KVK) coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al uw ondernemers­vragen, via telefoonnummer: 0800 2117. Meer informatie vindt u ook op de website van de KVK.

Corona wegwijzer van VNO-NCW

Heeft u door de coronacrisis minder of geen omzet? De wegwijzer van VNO-NCW laat zien wat u zelf kunt doen en van welke regelingen u gebruik kunt maken. Bekijk de wegwijzer op de website van VNO-NCW.

Inspiratieplatform voor ondernemers in de toeristische sector en horeca

Ondernemers in de toeristische sector en de horeca zijn flink getroffen door de coronacrisis. Tegelijkertijd ontstaan er veel mooie nieuwe ideeën en initiatieven die de veerkracht van de sector en haar ondernemers toont.

Op het inspiratieplatform inspirerendlimburg.nl wordt aan ondernemers een podium geboden met als doel om andere ondernemers te inspireren. Het platform is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging, Chapeau Magazine en Soapbox en wordt ondersteund door Provincie Limburg.

Meld vraag en aanbod bij PML

In de regio Roermond is de Stichting Parkmanagement Midden-Limburg (PML) de trekker van het parkmanagement op de aangesloten bedrijventerreinen. PML helpt ondernemers op dit moment graag door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en te kijken waar ondernemers op de bedrijventerreinen elkaar kunnen helpen of versterken.

Lees hier meer informatie over dit initiatief

Meer informatie over het coronavirus

Bekijk bij vragen over het coronavirus de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u onder andere de veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u dan nog vragen? Dan kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?