Voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus veel gevolgen (gehad). Het gaat nu gelukkig de goede kant op. En er zijn een aantal ondersteuningsregelingen. 

Kantines van vrijwilligersorganisaties

Kantines zijn weer open. Lees alles over de regels voor de horeca op de website van de Rijksoverheid.

Sinds zaterdag 25 september heeft de overheid het coronatoegangsbewijs ingevoerd. Voor organisaties als dorps- en buurthuizen, sportverenigingen e.d. kan dit een lastige maatregel zijn. Want wanneer moet u nou wel of niet vragen naar het coronatoegangsbewijs? Hierover vindt u meer informatie in de handreiking die u hieronder kunt downloaden. Bent u benieuwd hoe we als gemeente hierop handhaven? Daarover vindt u informatie op de coronapagina voor ondernemers.

Cultuur

De algemene coronaregels gelden in de cultuursector. U leest er meer over op de pagina voor de cultuursector op de website van de Rijksoverheid.

Subsidie cultuur

De cultuursector heeft flink te lijden gehad onder de coronamaatregelen. Daarom is er extra subsidie beschikbaar voor het organiseren van activiteiten: de coronasteun lokale culturele infrastructuur. We willen daarmee (amateur)verenigingen, vrijwilligersorganisaties en culturele instellingen ondersteunen. Lees er meer over op de pagina over de aanvraag subsidie cultuur. Hier vindt u ook de informatie over het aanvragen van deze subsidie.

Financiële regelingen

Sportbedrijven en zwembaden

Sportbedrijven en zwembaden kunnen gebruik maken van de regelingen voor ondernemers. Kijk op onze website bij informatie voor ondernemers.

Sportverenigingen

Op de pagina van NOC*NSF over de financiële regelingen voor sportverenigingen vindt u informatie over de verschillende steunmaatregelen. Zoals de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO), Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS), Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en Borgstelling Noodkrediet via Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Deze kunt u ook via de pagina van NOC*NSF aanvragen. U kunt met uw muis over de regelingen gaan onderaan de pagina. Dan ziet u meteen waar de regeling voor is. Vervolgens kunt u doorklikken op de regeling naar een pagina met meer informatie en om de aanvraag te doen.

Zwembaden en ijsbanen

Lees meer over de regeling speciaal voor zwembaden en ijsbanen op de pagina van DUS-i over de Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden (SPUK IJZ).

Vragen

Hierboven vindt u verschillende links naar pagina's op de website van de Rijksoverheid. Heeft u deze goed doorgelezen, maar heeft u toch nog vragen? Bel dan het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?