Voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus nog steeds gevolgen. We moeten alert blijven zodat het virus zich niet verder verspreidt.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief!

Een aantal keer per jaar sturen we speciaal voor alle vrijwilligersorganisaties een nieuwsbrief uit. Hierin leest u over de laatste ontwikkelingen die belangrijk (kunnen) zijn voor uw organisatie. Ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan via onderstaande knop. U ontvangt de nieuwsbrief dan automatisch op het door u doorgegeven e-mailadres.

Aanmelden nieuwsbrief vrijwilligersorganisaties

Ondersteuningsregeling cultuur

De afgelopen periode was voor veel vrijwilligersorganisaties een bijzondere en heftige tijd. Door de coronacrisis liggen voor veel organisaties de activiteiten stil of worden op een andere manier aangeboden. Om de gevolgen van de Coronacrisis te beperken stelt de rijksoverheid extra geld ter beschikking voor de ondersteuning van de cultuursector. Gemeenten kunnen met dit extra geld organisaties ondersteunen en zo de lokale culturele infrastructuur in stand houden. In Roerdalen hebben we deze rijksbijdrage vertaald in een ondersteuningsregeling cultuur.

Info over de regeling

Lees alle informatie over de regeling in de online nieuwsbrief. Deze online nieuwsbrief is verstuurd naar iedereen die zich geabonneerd heeft op de nieuwsbrief voor vrijwilligersorganisaties. Schrijf u in voor de nieuwsbrief als u deze in de toekomst ook wilt ontvangen.

Bekijk ook de Nadere regels ondersteuningsregeling cultuur op overheid.nl.

Financiële regelingen

Sportbedrijven en zwembaden kunnen gebruik maken van de regelingen voor ondernemers. Kijk op onze website bij informatie voor ondernemers.

Informatie over de verschillende steunmaatregelen vindt u op de pagina van NOC*NSF over de financiële regelingen voor sportverenigingen. Ga onderaan de pagina via de pijltjes naar pagina 2. Daar vindt u informatie en de aanvraagmogelijkheid voor de verschillende regelingen.

Zwembaden en ijsbanen

Speciaal voor zwembaden en ijsbanen komt er extra compensatie voor geleden schade. Dit is aanvullend op de andere steunmaatregelen. Het kabinet stelt ongeveer 100 miljoen euro beschikbaar zodat zwembaden en ijsbanen overeind kunnen blijven. Het gaat dan om de periode van 1 maart tot en met 31 december 2020. Meer informatie hierover volgt nog.

Kantines van vrijwilligersorganisaties

Alle sportkantines zijn gesloten. Lees alles over de regels voor de horeca op de website van de Rijksoverheid.

Sport

U vindt informatie over de huidige regels op de pagina over het coronavirus en sport. Daar vindt u ook informatie over steunmaatregelen voor sportverenigingen en de regels voor sportaccommodaties.

Cultuur

De algemene coronaregels gelden in de cultuursector. U leest er meer over op de pagina voor de cultuursector op de website van de Rijksoverheid.

Samen zingen mag op dit moment niet. Voor vragen over muziek- of zangactiviteiten kunt u contact opnemen met de muziek koepel.

Vragen

Hierboven vindt u verschillende links naar pagina's op de website van de Rijksoverheid. Heeft u deze goed doorgelezen, maar heeft u toch nog vragen? Bel dan het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?