Voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus nog steeds gevolgen. We moeten alert blijven zodat het virus zich niet verder verspreidt.

Kantines van vrijwilligersorganisaties

Alle sportkantines zijn gesloten. Lees alles over de regels voor de horeca op de website van de Rijksoverheid.

Sport

U vindt informatie over de huidige regels op de pagina over het coronavirus en sport. Daar vindt u ook informatie over steunmaatregelen voor sportverenigingen en de regels voor sportaccommodaties.

Cultuur

De algemene coronaregels gelden in de cultuursector. U leest er meer over op de pagina voor de cultuursector op de website van de Rijksoverheid.

Samen zingen mag op dit moment niet. Voor vragen over muziek- of zangactiviteiten kunt u contact opnemen met de muziek koepel.

Financiële regelingen

Sportbedrijven en zwembaden kunnen gebruik maken van de regelingen voor ondernemers. Kijk op onze website bij informatie voor ondernemers.

TASO en TVS

Om sport zo goed mogelijk te ondersteunen, verlengt de rijksoverheid de TASO (tegemoetkoming amateursportorganisaties) en de TVS (tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties). Voor de periode oktober tot en met december 2020 is een budget beschikbaar van 25 miljoen euro (TASO) en 35 miljoen euro (TVS). De publicatie en openstelling van deze regeling is waarschijnlijk niet eerder dan eind februari 2021. Lees meer op de website van DUS-I over de TASO en op de pagina van DUS-I over de TVS.

Zwembaden en ijsbanen

Speciaal voor zwembaden en ijsbanen komt er extra compensatie voor geleden schade. Dit is aanvullend op de andere steunmaatregelen. Het kabinet stelt ongeveer 100 miljoen euro beschikbaar zodat zwembaden en ijsbanen overeind kunnen blijven. Het gaat dan om de periode van 1 maart tot en met 31 december 2020. Meer informatie hierover volgt nog.

Vragen

Hierboven vindt u verschillende links naar pagina's op de website van de Rijksoverheid. Heeft u deze goed doorgelezen, maar heeft u toch nog vragen? Bel dan het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?