Voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus veel gevolgen (gehad). Zo zijn er regels rondom het corona toegangsbewijs. En er zijn een aantal ondersteuningsregelingen.

Kantines van vrijwilligersorganisaties

Lees alles over de regels voor de horeca op de website van de Rijksoverheid.

De overheid heeft het coronatoegangsbewijs ingevoerd. Voor organisaties als dorps- en buurthuizen, sportverenigingen e.d. kan dit een lastige maatregel zijn. Want wanneer moet u nou wel of niet vragen naar het coronatoegangsbewijs? Hierover vindt u meer informatie in de handreiking die u hieronder kunt downloaden. Bent u benieuwd hoe we als gemeente hierop handhaven? Daarover vindt u informatie op de coronapagina voor ondernemers.

Cultuur

De algemene coronaregels gelden in de cultuursector. U leest er meer over op de pagina voor de cultuursector op de website van de Rijksoverheid. U vindt ook meer informatie over financiële regelingen voor de creatieve sector op de website van de Rijksoverheid

Sport

Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport staan op de pagina over sport en corona op de website van de Rijksoverheid. U vindt informatie over sportactiviteiten en protocollen voor sport en zwembaden op de website van NOC*NSF.
 

Financiële regelingen voor sportverenigingen

Op de pagina van NOC*NSF over de financiële regelingen voor sportverenigingen vindt u informatie over de verschillende steunmaatregelen die er (geweest) zijn. Zoals de Borgstelling Noodkrediet via Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Deze kunt u ook via de pagina van NOC*NSF aanvragen. U kunt met uw muis over de regelingen gaan onderaan de pagina. Dan ziet u meteen waar de regeling voor is. Vervolgens kunt u doorklikken op de regeling naar een pagina met meer informatie en om de aanvraag te doen.

Vragen

Hierboven vindt u verschillende links naar pagina's op de website van de Rijksoverheid. Heeft u deze goed doorgelezen, maar heeft u toch nog vragen? Bel dan het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?