Voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke accommodaties heeft het coronavirus nog steeds gevolgen. Omdat het aantal besmettingen oploopt, zijn de maatregelen weer aangescherpt.

Kantines van vrijwilligersorganisaties

Alle sportkantines zijn gesloten. Lees alles over de regels voor de horeca op de website van de Rijksoverheid.

Sport

U vindt informatie over de huidige regels op de pagina over het coronavirus en sport. Daar vindt u ook informatie over steunmaatregelen voor sportverenigingen en de regels voor sportaccommodaties.

Cultuur

De algemene coronaregels gelden in de cultuursector. U leest er meer over op de pagina voor de cultuursector op de website van de Rijksoverheid.

Samen zingen mag op dit moment niet. Voor vragen over muziek- of zangactiviteiten kunt u contact opnemen met de muziek koepel.

Financiële regelingen

Sportbedrijven en zwembaden kunnen gebruik maken van de regelingen voor ondernemers. Kijk op onze website bij informatie voor ondernemers.

TASO en TVS

Inmiddels is bekend geworden dat de aanvragen voor de TASO-regeling binnen het budget zijn gebleven. Heeft u als sportvereniging een aanvraag gedaan voor de TASO-regeling en is deze goedgekeurd duur DUS-I? Dan wordt deze aan u uitgekeerd.

De verwachting is dat hetzelfde zal gelden voor de regeling voor het kwijtschelden van huur (TVS-regeling). Het gaat dan om de periode van 1 maart tot 1 juni.

Vragen

Heeft u de pagina's op de website van de Rijksoverheid goed doorgelezen, maar heeft u toch nog vragen? Bel dan het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heeft u vragen voor ons als gemeente? Stuur deze dan naar corona@roerdalen.nl.

Bekijk ook de andere informatie rondom Corona op onze Coronapagina.

Heeft u gevonden wat u zocht?