Na een grondige verbouwing is het Dörpshoes Mofert klaar. Het gebouw aan de Markt wordt al een aantal weken gebruikt voor allerlei activiteiten. Op zondag 8 maart was de officiële feestelijke opening.

Stichting

Het idee om de voormalige fanfarezaal te verbouwen tot dorpshuis kwam van de drie Montfortse muziekverenigingen. Al snel sloten andere verenigingen zich aan. Samen hebben ze Stichting Dorpshuis Montfort opgericht. Het Dörpshoes Mofert is nu de dorpsaccommodatie voor Montfortse verenigingen én maatschappelijke organisaties. Zo is er bijvoorbeeld de Huiskamer Plus en een bibliotheek.

Vrijwilligers

Voor een deel van het werk heeft de stichting ondernemers ingeschakeld. Daarnaast zijn vrijwilligers maandenlang bezig geweest met de afwerking. Piet Wolters coördineerde de werkzaamheden. “We hebben bijvoorbeeld het schilderwerk en de aanleg van elektriciteit in eigen beheer gedaan,” vertelt hij. “En er was natuurlijk veel poetswerk. Ook het beheer van het dorpshuis doen we zelf. Ik kan wel zeggen dat het Dörpshoes Mofert er niet was gekomen zonder de inzet van al deze vrijwilligers. Ik ben heel trots dat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen!”

Foto: Ruud Snijders