Begin november gaf het college van burgemeester en wethouders groen licht voor de plannen voor een dorpshuis in Herkenbosch. Op 16 december beslist de gemeenteraad of de plannen mogen doorgaan. Als de gemeenteraad positief beslist, wordt De Harch in Herkenbosch verbouwd tot dorpshuis.

Stichting De Harch

Stichting De Harch uit Herkenbosch diende de plannen in bij de gemeente. De stichting maakt zich namens het dorp sterk voor een toekomstbestendige voorziening waar iedereen gebruik van kan maken. De Harch moet daarvoor wel nog worden verbouwd en verbeterd. Dat kan alleen met een financiële bijdrage van de gemeente.

Voor en door inwoners

Huub Willems (Stichting De Harch): “Samen met de gemeente werkten wij de afgelopen jaren aan de plannen voor het dorpshuis. Het wordt een dorpshuis van en voor onze gemeenschap, voor en door inwoners van Herkenbosch, jong en oud. Daarbij vormt het in 1956 met steun van mijningenieur en spoorwegpionier Biermans gebouwde Parochiehuis nog steeds de basis. Wij zijn trots op het resultaat en informeren de inwoners van Herkenbosch binnenkort over onze plannen.”

Dorpshuizen

In onze dorpen is in de afgelopen jaren door inwoners, vrijwilligers en verenigingen veel bereikt. Zo hebben Montfort, Posterholt, Melick en Sint Odiliënberg inmiddels een dorpshuis. In Vlodrop wordt, net als in Herkenbosch, gewerkt aan de ontwikkeling van een dorpshuis.