Door zorgvuldig om te gaan met afval, kunnen we onze planeet gezonder maken. Helaas kunnen we er soms niet omheen om toch afval te produceren. Zorg er in dat geval voor dat u het afval goed scheidt.

Zorgen voor minder afval

Het allerbelangrijkste is te zorgen voor minder afval. U kunt hierbij helpen. Let bijvoorbeeld op de verpakkingen als u in de winkel iets koopt. Zit er van een product een aantal stuks in een verpakking? Kies dan voor het product waarbij deze niet allemaal apart verpakt zijn. 

Daarnaast kunt u zorgen voor minder oud papier. Dat kunt u doen door aan te geven dat u geen reclamefolders en/of huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen. Reclamefolders en huis-aan-huisbladen kunt u vaak ook online bekijken. 

NEE-NEE of NEE-JA sticker

Kom bij ons servicepunt een gratis sticker halen, of bestel er tegen betaling een op www.neeneeneeja.nl. Plak de sticker op uw brievenbus. Kies de juiste sticker: 

  • NEE-NEE als u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen. 
  • NEE-JA u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

Wilt u ook geen reclame krijgen waar uw adres wél op staat? Dan kunt u zich hiervoor afmelden bij Stichting Postfilter

Afval scheiden

Een andere manier van duurzaam omgaan met afval, is goed scheiden. In onze gemeente kunt u diverse soorten afval apart aanbieden. Daardoor kunnen we zo veel mogelijk materialen hergebruiken. Op www.mijnafvalwijzer.nl leest u hoe u uw afval scheidt en waar u met verschillende soorten afval terecht kunt.