Het aanvragen van zorg, een gesprek over uw uitkering of de juiste hulp vinden bij de opvoeding van uw kinderen. Dat kan best ingewikkeld zijn. Een Meedenker kan u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen met u te onderzoeken wat u precies nodig heeft. En u te helpen bij het maken van uw keuze. Een Meedenker kan ook met u meegaan naar gesprekken met bijvoorbeeld een zorgaanbieder of de gemeente. En u helpen met het doen van de aanvraag. Eén van de Meedenkers is Chantal Visschers.

Mensen echt helpen

“Met mijn 41 jaar ben ik de jongste Meedenker,” vertelt Chantal. “Ik woon met mijn vriend en onze kinderen van 11 en 8 jaar in Posterholt. Ik werk in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond als geriatrieverpleegkundige. Daar zie ik wel eens mensen voor wie het organiseren van de juiste zorg lastig is. En dat is het soms ook, er zijn zoveel mogelijkheden en regelingen. Toen ik las over de Meedenkers die de gemeente zoekt, was ik meteen enthousiast. Als Meedenker kun je mensen echt helpen.”

Veel kennis

“Ik weet natuurlijk niet alles, maar in ons team van vijf Meedenkers zit heel veel kennis,” zegt Chantal. “Ik kan altijd even contact opnemen met een collega-Meedenker, samen komen we er dan wel uit. Dat maakt het voor mij ook interessant om Meedenker te zijn: ik word er blij van als ik iemand kan helpen én ik leer ervan. En die kennis kan ik weer gebruiken in mijn werk.”

Contact

Een Meedenker biedt een steuntje in de rug. Hij of zij hoort niet bij de gemeente of een zorgaanbieder. Een Meedenker kan u helpen bij praktische ondersteuning. Wilt u meer weten over wat een Meedenker voor u kan betekenen? Op onze webpagina over de meedenkers leest u hoe het werkt. Heeft u vragen of wilt u een Meedenker inschakelen om u te helpen? Neem dan contact op met Marijke van Wijgerden via telefoonnummer 06 2782 7345. Of stuur een e-mail naar meedenkersroerdalen@gmail.com.