Het aanvragen van zorg, een gesprek over uw uitkering of de juiste hulp vinden bij de opvoeding van uw kinderen. Dat kan best ingewikkeld zijn. Een Meedenker kan u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen met u te onderzoeken wat u precies nodig heeft. En u te helpen bij het maken van uw keuze. Een Meedenker kan ook met u meegaan naar gesprekken met bijvoorbeeld een zorgaanbieder of de gemeente. En u helpen met het doen van de aanvraag. Eén van de Meedenkers is Marijke van Wijgerden. 

Kwiek

Marijke van Wijgerden verhuisde een aantal jaar geleden vanuit Leende naar Posterholt. Inmiddels heeft ze daar haar draai gevonden en doet ze vrijwilligerswerk. Zo is ze voorzitter van de seniorenvereniging in het dorp. “Ik geniet van het contact met ouderen,” zegt ze. “Het is zó mooi om te zien dat mensen die heel wat ouder zijn dan ik nog kwiek, positief en veerkrachtig zijn. Het is een generatie die de oorlog heeft meegemaakt en daarna hard heeft moeten werken. Nu verdienen onze senioren de zorg en aandacht van de jongere generaties. Ik zet me als Meedenker graag voor hen in.” 

Bij de hand

“Als Meedenker neem ik alle tijd voor iemand,” vertelt Marijke. “Mensen die om hulp vragen hebben vaak niet één probleem maar zitten in een situatie waarin alles ze even teveel wordt. Dan heb je iemand nodig die jou even bij de hand neemt en samen met je uitzoekt wat je nodig hebt. En die je daarna ook weer kunt loslaten. Omdat ik zelf een moeilijke tijd achter de rug heb, kan ik me goed inleven in waar een ander doorheen gaat. Ik ben er dankbaar voor dat ik mijn ervaring nu op een positieve manier kan inzetten.”

Contactpersoon

Marijke is behalve Meedenker ook de contactpersoon voor inwoners die een Meedenker nodig hebben. “Ik heb de telefoon altijd bij me,” zegt ze. “Soms belt iemand met een vraag die ik meteen al aan de telefoon kan beantwoorden. Is dat niet zo, dan bespreek ik de hulpvraag met de andere Meedenkers. Samen bekijken we dan bij wie dit het best past of wie er tijd heeft. De vragen kunnen over van alles gaan, samen zijn we heel breed inzetbaar. 

Contact

Een Meedenker biedt een steuntje in de rug. Hij of zij hoort niet bij de gemeente of een zorgaanbieder. Een Meedenker kan u helpen bij praktische ondersteuning. Wilt u meer weten over wat een Meedenker voor u kan betekenen? Op onze pagina over de meedenkers leest u hoe het werkt. Heeft u vragen of wilt u een Meedenker inschakelen om u te helpen? Neem dan contact op met Marijke van Wijgerden via telefoonnummer 06 2782 7345. Of stuur een e-mail naar meedenkersroerdalen@gmail.com.