Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg wordt een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, recreëren en sporten. Ook Jong Nederland gaat gebruik maken van het dorpspark. Het huidige terrein aan de rand van het dorpspark wordt uitgebreid. Dat heeft veel voordelen. Voorzitter Frank Konings vertelt er meer over.

Voordelen

“Ons terrein wordt ruim twee keer zo groot,” vertelt voorzitter Frank Konings van Jong Nederland. “Het eerste stuk van het vroegere hoofdveld komt er bij. Dat gaan we zelf beheren en onderhouden. Binnenkort plaatsen we een nieuw hekwerk. Door de extra ruimte kunnen we meer spellen en activiteiten buiten organiseren. Ook hebben we meer mogelijkheden om samen te werken met andere verengingen. Nog een voordeel: het terrein biedt ook de mogelijkheid om de kleinste groepen op weekend kamp te laten gaan. Zo kunnen ze dichtbij huis wennen.”

Erfpacht

“Op ons huidige terrein zit erfpacht,” zegt Frank Konings. “We breiden de erfpacht uit naar een deel van het dorpspark. De procedure hiervoor duurt meer dan een half jaar. We willen graag al eerder aan de slag met het inrichten van het nieuwe terrein. Daarom hebben we met de gemeente een intentieverklaring getekend.”