Gaat u uw eerste huis kopen? Dan kunnen wij u helpen bij het kopen van een huis in Roerdalen. Hiervoor hebben wij de Starterslening. Ook in 2020 kunt u hier weer gebruik van maken. De Starterslening overbrugt het verschil tussen wat het huis kost en het bedrag dat u als starter kunt lenen.

Extra lening

De Starterslening is een extra lening, bovenop uw hypotheek. We verstrekken de Starterslening samen met de provincie Limburg. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de regeling uit. De SVn heeft hiervoor een toewijzing nodig van de gemeente Roerdalen.

Bedragen

Koopt u een huis of appartement in Roerdalen dat maximaal € 210.000,-- kost? Dan komt u in aanmerking voor de Starterslening. In dit bedrag zitten ook verbeterkosten en meerwerk. U kunt maximaal € 37.000,- lenen via de Starterslening.

Voorwaarden

Voor het aanvragen van een Starterslening gelden regels. Zo mag u bijvoorbeeld niet eerder eigenaar zijn geweest van een eigen huis of appartement. Verder moet u zelf gaan wonen in het huis of appartement dat u met de Starterslening koopt. Ook moet u 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen. Op de pagina Starterslening vindt u een aanvraagformulier voor de Starterslening. Hierin staan alle regels.

Meer informatie

Op 12 december 2019 heeft de gemeenteraad de Verordening Starterslening gemeente Roerdalen 2019 vastgesteld. U vindt de verordening via de pagina Bekendmakingen en verordeningen. Voor het aanvragen van een Starterslening gaat u naar de pagina Starterslening.