Na E-Fiber willen ook KPN en Glaspoort glasvezel aanleggen in de bebouwde kom van alle dorpen in Roerdalen. De aanvraag daartoe is bij ons in behandeling. KPN en Glaspoort vervangen in heel Nederland het kopernetwerk door glasvezel. Deze investering is nodig omdat het kopernetwerk uit de jaren zestig niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Over een aantal jaar is dit netwerk onbruikbaar en wordt het uitgeschakeld.

Voorwaarden

Wethouder Roland Slangen vertelt: “De gemeente is bij de aanleg van glasvezel geen partij. Wij stellen alleen de voorwaarden aan de hand van de Telecommunicatiewet. Verder bekijken we bijvoorbeeld of er genoeg ruimte is voor een nieuw netwerk. En of we rekening moeten houden met andere werkzaamheden of evenementen. De gemeente maakt ook geen kosten. Het glasvezelbedrijf betaalt de kosten voor de aanleg en voor het herstel van de straat achteraf.”
 

Glasvezelbedrijven en providers

Als het glasvezel er ligt, kunnen providers er hun diensten op aanbieden. De glasvezelbedrijven en de providers maken onderling afspraken over diensten die u kunt afnemen via de glasvezelaansluiting. En over de tarieven. De gemeente heeft hierin geen rol. U kunt zelf kiezen van welke diensten u gebruik wilt maken door het aanbod van providers te vergelijken. Doet u niets, dan blijft de situatie voor u hetzelfde.

Vragen

Zodra bekend is of en wanneer de werkzaamheden beginnen, informeren we u hierover. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KPN of Glaspoort.

KPN: website www.kpnnetwerk.nl(externe link), telefoon 088 006 3744.

Glaspoort: website www.glaspoort.nl(externe link), telefoon 088 660 1550.