Sinds donderdag 2 september staat aan de Craenberglaan in Herkenbosch de eerste glasvezelcentrale in de gemeente Roerdalen. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven. Aannemer Spitters legt het glasvezel in opdracht van netwerkbeheerder E-Fiber aan. De werkzaamheden duren ruim een jaar.

Planning

Aannemer Spitters is in juli van dit jaar begonnen met de aanleg van glasvezel in Melick. In oktober volgt Herkenbosch. Daarna zijn achtereenvolgens Vlodrop, Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg aan de beurt. In elk dorp wordt ook een centrale geplaatst zoals die in Herkenbosch. Heeft u al een abonnement afgesloten? Dan komt een monteur bij u langs. Die bekijkt de aansluitmogelijkheden in uw huis. Daarna begint de aannemer met de graafwerkzaamheden voor de kabels.

U kunt nog meedoen

Heeft u nog geen abonnement? Dan kunt u dit nog afsluiten totdat de werkzaamheden in uw buurt klaar zijn. U betaalt dan geen kosten voor de aansluiting op het netwerk (vastrechtvergoeding). Later aansluiten is ook mogelijk. Dan betaalt u wel de vastrechtvergoeding.

Vragen

Uitgebreide informatie over de planning en de abonnementen staat op www.e-fiber.nl/roerdalen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met E-Fiber via telefoonnummer 030 – 2251901. U kunt ook een e-mail sturen: info@e-fiber.nl