De gemeente Echt-Susteren gaat een zonnepark aanleggen op een perceel langs de Groensebosweg tussen Sint Joost en Montfort. Dit ligt op de grens van de gemeente Roerdalen. Vanuit het zonnepark wordt de opgewekte stroom aangesloten op het hoogspanningsnet van Tennet bij Maasbracht. De graafwerkzaamheden voor de kabels hiervoor zijn begonnen en duren tot half december 2023.

Buitengebied

Aannemer Daniëls BV voert de graafwerkzaamheden uit in opdracht van Enexis. De werkzaamheden zijn voor het grootste deel in het buitengebied bij Montfort. Om de kabels in de grond te leggen moet de aannemer een sleuf graven van 70 centimeter breed en een meter diep. Dat gebeurt in de bermen naast de openbare weg. 

Route

Aannemer Daniëls BV begint met de werkzaamheden bij de Heuvelstraat en volgt daarna de volgende route via het buitengebied van Montfort naar Echt-Susteren: Heuvelstraat, Bajonetweg, Huysbongerdweg, Hoofdbroekweg, Turfweg, Weg langs het Broek en de Groensebosweg.

Weg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten. De aannemer geeft de omleidingsroute aan met borden. Bij de werkzaamheden aan een deel van de Huysbongerdweg tussen Montfort en Sint Joost plaatst de aannemer verkeerslichten. 

Vragen

Werkt de aannemer bij u in de buurt? Dan ontvangt u een persoonlijke brief met meer informatie. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Ray Vondenhoff van Daniëls BV via telefoonnummer 045 575 15 91. U kunt ook bellen met Patrick Meessen van de gemeente Roerdalen, telefoonnummer 0475 538 888. Meer informatie over het zonnepark vindt u op https://energiepark-groensebos.nl(externe link) of mail info@energiepark-groensebos.nl.