De gemeente Echt-Susteren gaat een zonnepark aanleggen op een perceel tussen de Verlengde Spikweg en de Putbroekerbosweg bij Maria-Hoop. Dit ligt op de grens van de gemeente Roerdalen. Vanuit het zonnepark wordt de opgewekte stroom aangesloten op het hoogspanningsnet van Tennet bij Merum. De graafwerkzaamheden voor de kabels hiervoor beginnen op maandag 5 juni en duren tot half december 2023.  

Buitengebied

Aannemer BGM Infra voert de graafwerkzaamheden uit in opdracht van WATT Infra. De werkzaamheden zijn voor het grootste deel in het buitengebied bij Montfort. Om de kabels in de grond te leggen moet de aannemer een sleuf graven van 70 centimeter breed en een meter diep. Dat gebeurt in de bermen naast de openbare weg. 

Route

Aannemer BGM Infra begint met de werkzaamheden bij de Verlengde Spikweg en volgt daarna de volgende route via het buitengebied van Montfort naar Merum: Heinsbergerweg, Brandlintjesweg, Sweeltjesbosweg, Heistersweg, Mariaveld-Maasbrachterweg, Broekweg, Oude Montforterweg, Grote Bergerweg, Oude Montforterpad, Schepersweg (bij de toegang naar de A73). 

Weg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten. De aannemer geeft de omleidingsroute aan met borden. Bij de werkzaamheden aan een deel van de Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg plaatst de aannemer verkeerslichten. 

Vragen

Werkt de aannemer bij u in de buurt? Dan ontvangt u een persoonlijke brief van WATT Infra met meer informatie. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met K. van den Anker van BGM Infra via telefoonnummer 0485 316 147. U kunt ook bellen met Patrick Meessen van de gemeente Roerdalen, telefoonnummer 0475 538 888. Meer informatie over het zonnepark vindt u op https://www.lcenergy.nl/projecten/zonnepark-maria-hoop(externe link)