Van oktober tot en met maart geeft de Bibliotheek Bibliorura in Herkenbosch, Sint Odiliënberg, Vlodrop, Posterholt, Montfort en Melick gratis computercursussen voor inwoners van de gemeente Roerdalen.

Cursus Klik & Tik

In Herkenbosch, Sint Odiliënberg en Vlodrop wordt de cursus Klik & Tik gegeven. Klik & Tik is voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met de computer en graag willen leren omgaan met de computer of tablet en het internet. In zes bijeenkomsten leren deelnemers bijvoorbeeld hoe ze een e-mail sturen, hoe ze iets kopen op internet of hoe ze betalen op internet.

Cursus Digisterker

In Posterholt, Montfort en Melick wordt de cursus Digisterker gegeven. Digisterker is voor mensen die al wat kennis  van de computer hebben en graag willen leren hoe ze digitaal hun zaken bij de overheid regelen. Tijdens deze cursus leren deelnemers in vier bijeenkomsten hoe ze een DigiD aanvragen en veilig gebruiken. Ook bezoeken ze diverse websites van de overheid, waaronder die van de gemeente. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze online een afspraak maken of een wijziging doorgeven.

Data, locatie en aanmelden

De data en locaties van de cursussen staan op www.bibliorura.nl/cursusroerdalen. Aanmelden voor de cursussen kan telefonisch via 0475 519000 of via het aanmeldformulier op de website.