De uitgestelde werkzaamheden aan de Roerbrug vinden in aangepaste vorm plaats vanaf 23 november. 

De werkzaamheden waren eerder gepland, maar moesten door een uitspraak van de Raad van State over stikstofregels uitgesteld worden. Door de omleidingsroutes tijdens de eerste fase van de werkzaamheden zou er mogelijk teveel stikstof worden afgezet in de natuurgebieden Roerdal, Meinweg, Swalmdal, Leudal en Sarsven & De Banen. Daarom hebben de aannemer en Arriva onderzocht welke werkzaamheden in de eerste fase kunnen plaatsvinden zonder omleidingsroutes in te stellen. 

Nieuwe planning

Op 23 november start de aannemer met onderhoudswerkzaamheden onder de brug. De brug wordt niet afgesloten en het verkeer wordt niet omgeleid. De tweede fase van de werkzaamheden start naar verwachting halverwege januari 2023. Die werkzaamheden vinden plaats op de brug en duren ongeveer 5 á 6 weken. Dan wordt de brug wel afgesloten en het verkeer omgeleid. We maken de precieze startdatum van deze werkzaamheden nog bekend. Dan maken we ook de omleidingsroutes bekend. 

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden onder de brug rijdt Arriva vanaf zondag 27 november volgens de normale dienstregeling. Als de werkzaamheden op de brug starten in januari en de brug afgesloten is zijn er wel weer omleidingsroutes. Kijk voor u vertrekt op de website van Arriva(externe link) voor de actuele reisinformatie 

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Provincie Limburg, e-mail: postbus@prvlimburg.nl.