Heeft u een hoge energierekening en een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op hulp van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Als u aan alle voorwaarden voldoet, betaalt u zes maanden lang een lagere energierekening. Dit voorkomt dat u mogelijk schulden krijgt door een hoge energierekening. Kijk voor meer informatie op www.noodfondsenergie.nl(externe link).

Wanneer kan ik hier gebruik van maken?

Bij een aanvraag kijk ze naar uw rekening voor gas, warmte en elektriciteit en naar het inkomen van de volwassenen in uw huis. Wat verder geldt:

  • Uw huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen iedere maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). De genoemde bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld
  • U heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op uw naam staan
  • Uw energiekosten zijn hoger dan 8 of 10% van uw bruto-inkomen per maand
  • Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft

Wanneer u voldoet aan alle voorwaarden zal uw energieleverancier zes maanden lang uw energierekening verlagen. Aanvragen kan tot 1 april 2024. 

Doe de check

Ga naar www.noodfondsenergie.nl(externe link) en doe de situatiecheck om te kijken of u gebruik kunt maken van het noodfonds. Of download de app in de Google Playstore(externe link) of App Store (Apple)(externe link).
 

Hulp nodig?

Vindt u het moeilijk om alle gegevens in te vullen of heeft u vragen? Neem contact op via e-mail info@noodfondsenergie.nl of bel de Noodfondslijn op 085 088 1111.

Wilt u liever dat iemand u persoonlijk helpt? Ga dan naar een van onze Formulierensteunpunten in onze gemeente. Hier helpen ze u graag met vragen over bijvoorbeeld uw administratie, regelingen van de overheid of het aanvragen van uw DigiD. 

U kunt tweemaal per week bij het Formulierensteunpunt langs komen. Dit kan op: 

  • Maandag van 10.00 tot 12.30 uur in Dorpshuis, Markt 14 in Montfort
  • Donderdag van 10.00 tot 11.30 uur in het vroegere gemeentehuis, Kerkplein 1 in Herkenbosch
     

Energietoeslag

Naast het Noodfonds komt u wellicht in aanmerking voor de energietoeslag. Lees hier alles over op onze pagina over de energietoeslag