Tessa is een kleine hulprobot die mensen met een cognitieve beperking structuur en gezelligheid geeft. Bij een cognitieve beperking moet u denken aan dementie, autisme of licht verstandelijke beperkingen. Deze hulprobot is een hulpmiddel zoals een rolstoel voor andere mensen een hulpmiddel is. 

Wat doet hulprobot Tessa?

Is er niemand in de buurt? Dan biedt Tessa uitkomst. Tessa helpt mensen die ondersteuning in hun dagstructuur nodig hebben. Tessa spreekt op het juiste tijdstip korte opdrachten uit. Zoals plantjes water geven of rek- en strekoefeningen doen. Activiteiten die makkelijk vergeten kunnen worden.

Tessa vertelt hoe de dag eruitziet, waarschuwt dat er over een half uur bezoek komt en doet suggesties voor activiteitenZo biedt Tessa structuur en gezelligheid. Wil je graag je lievelingsmuziek horen? Dan speelt Tessa dat voor je af.

Tessa ziet er ook nog eens schattig uit; met kraaloogjes, haarbandje en een bloempot op haar hoofd. Leuk in de woonkamer. Uiteraard evenaart ze het menselijk gezelschap niet, maar het kan mensen met een beperking zeker helpen de regie in eigen handen te houden. Zo kan Tessa een wereld van verschil maken bij het langer zelfstandig thuis wonen.

Eenvoudig via de app aan te sturen

De persoonlijke opdrachten en berichten die Tessa uitspreekt worden via een app door de zorgverlener in getoetst. Net als de favoriete muziek, deze wordt op afstand ingeladen. Muziek werkt namelijk positief op het brein van de gebruiker.

Hoe kan ik Tessa in huis krijgen?

Meer informatie over Tessa en of weten hoe Tessa ook bij u of bij uw cliënt in huis kan komen? Neem contact op met het Thuiszorg Team Roerdalen via 088 – 610 88 61 of bij Wijkverpleegkundige Riekie Paas 06-44351306.