Hart voor Hart Roerdalen is een systeem waarbij vrijwilligers snel en efficiënt hulp verlenen als iemand een hartstilstand heeft. Op maandag 28 oktober is een informatieavond over Hart voor Hart Roerdalen. Deze avond begint om 20.00 uur in café-zaal Roerzicht, Grootestraat 36 in Vlodrop. Wilt u weten hoe het systeem werkt? Of wilt u zich als vrijwilliger aansluiten? Dan bent u van harte welkom.

Netwerken

Hart voor Hart Roerdalen bestaat uit twee netwerken. Het eerste netwerk bestaat uit vrijwilligers die weten hoe ze hulp kunnen bieden bij een hartstilstand. Het andere netwerk wordt gevormd door automatische externe defibrillatoren, AED’s. Deze AED’s zijn nodig als iemand gereanimeerd moet worden. Ze zijn zorgvuldig over alle dorpen en buurtschappen van onze gemeente verspreid.

Vrijwilligers nodig

“Ik ben er trots op hoe goed Hart voor Hart Roerdalen werkt,” vertelt Mieke van Cruchten - Schmits van EHBO-vereniging Herkenbosch. “Ik was een van de oprichters van het systeem, ik ben docent en natuurlijk ook vrijwilliger. Ik heb al een aantal keer ervaren hoe belangrijk het is dat er snel iemand kan helpen bij een hartaanval. We hebben een paar keer een leven gered! Daarom blijven we zoeken naar mensen die zich bij ons willen aansluiten. Hoe meer vrijwilligers, hoe sneller we ter plekke kunnen zijn als iemand een hartaanval heeft. Iets voor u? Of twijfelt u nog? Kom dan naar de informatieavond!”

Diploma

“De vrijwilligers die bij Hart voor Hart Roerdalen zijn aangesloten, hebben een reanimatie- of een AED-diploma,” aldus Mieke van Cruchten - Schmits. “Wilt u meedoen en heeft u al zo’n diploma? Dan is dat mooi. Heeft u geen diploma maar bent u wel bereid het te halen? Dan draagt de gemeente bij aan de kosten van de opleiding.”

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de avond via www.burgerhulpverleninglimburg.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen naar de avond. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de EHBO-vereniging uit Posterholt, Melick, Herkenbosch of Montfort. Of bel met Els Wolfs van de gemeente Roerdalen via (0475) 538 888.