Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Melick.

Open bibliotheek Melick

In de Aaj Bieb in Melick vindt u de Open Bibliotheek Melick. U kunt er gratis boeken voor volwassenen lenen. Ook heeft de bibliotheek een ontmoetingsfunctie voor inwoners van het dorp. De bibliotheek is een initiatief van de Stichting Mederiacum en wordt gerund door vrijwilligers. 

Meer informatie: www.mederiacum.nl(externe link)

Samenspraak Melick

In Melick bestaat al ruim 10 jaar het burgerinitiatief Samenspraak. De bedoeling van het initiatief is dat Nederlanders en nieuwkomers de Nederlandse taal leren spreken. Deelnemers kunnen ook hun taalvaardigheid verbeteren.

Dat doen ze vooral door met elkaar te praten. De Nederlandse taal staat daarbij zoveel mogelijk centraal. Gesprekken vinden plaats aan de hand van thema's. een krantenartikel of een actueel onderwerp uit het nieuws. Daarnaast is er ruimte om het over veel dagelijks voorkomende zaken te hebben. De groep bestaat uit een mengeling van vrouwen, mannen, autochtonen en allochtonen. De meesten wonen in Melick. Het zijn gezellige ochtenden, met een kopje koffie of thee.

Meedoen?

Samenspraak is elke woensdagmorgen van 09.00 - 10.30 uur, behalve in de schoolvakanties. De gesprekken vinden plaats in de huiskamer van het Andreasheem, aan de Markt in Melick.

Wil je meedoen of meer weten? Neem dan contact op met Anne-Marie Vervuurt-Thissen, telefoon 0475-531323.

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?