Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Melick.

Open bibliotheek Melick

In de Aaj Bieb in Melick vindt u de Open Bibliotheek Melick. U kunt er gratis boeken voor volwassenen lenen. Ook heeft de bibliotheek een ontmoetingsfunctie voor inwoners van het dorp. De bibliotheek is een initiatief van de Stichting Mederiacum en wordt gerund door vrijwilligers. Meer informatie: www.mederiacum.nl(externe link)

Samenspraak Melick

Het burgerinitiatief Samenspraak viert in de tweede helft van 2023 haar 15 jarig bestaan. De bedoeling van het initiatief is dat inwoners en nieuwkomers elkaar helpen om de Nederlandse taal te leren spreken of hun taalvaardigheid te verbeteren. Dat doen ze vooral door met elkaar te praten. Gesprekken vinden plaats aan de hand van thema's’, een krantenartikel of een actueel onderwerp uit het nieuws. Daarnaast is er ruimte om het over veel dagelijks voorkomende zaken te hebben en vindt cultuuruitwisseling plaats. De groep bestaat uit een mengeling van vrouwen, mannen, nieuwkomers uit verschillende landen en inwoners die al lang in Roerdalen wonen. Veel deelnemers wonen in Melick. Het zijn gezellige ochtenden, met een kopje koffie of thee.

Meedoen?

Samenspraak is elke woensdagmorgen van 09.00 - 10.30 uur, behalve in de schoolvakanties. De gesprekken vinden plaats in de huiskamer van het Andreasheem, aan de Markt in Melick. Wil je meedoen of meer weten? Neem dan contact op met Anne-Marie Vervuurt-Thissen, telefoon 0475 531323.

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen.

Alzheimer Café

De stichting ApolloVitaal in Melick heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor een Alzheimer Café in Roerdalen. Het Café is bedoeld voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Om samen te praten over dementie, lotgenotencontact en om informatie uit te wisselen. Ook is er muziek. Sprekers komen vertellen over onderwerpen die mantelzorgers en personen met dementie raken.

De avonden in het Alzheimer Café worden georganiseerd door vrijwilligers en professionals samen. Ze vinden elke derde donderdag van de maand plaats in Trefpunt Apollo, gevestigd in Feel Fit Center Roerdalen aan de Apollolaan 2 in Melick. Aanvang telkens om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Einde rond 21.30 uur. U bent van harte welkom, vrije entree, reserveren is niet nodig. Koffie/thee worden aangeboden door Alzheimer Café Roerdalen. Wilt u graag meer informatie over de avonden of maandelijks het persbericht ontvangen, dan kunt u via e-mail contact opnemen met coördinator Björn Maessen:  bjorn.maessen@hulpbijdementie.nl
 

ZwemFit Roerdalen

ZwemFit is een vrijwilligersorganisatie die bewegen in water aanbiedt voor mensen op leeftijd en/of met een beperking. Dat doet de vereniging samen met Laco in het Feel Fit Center aan de Apollolaan 2 in Melick. 

Bewegen in water

Bewegen gaat in water veel makkelijker dan op het droge. Gewrichten worden bijna niet belast, terwijl de spieren door de oefeningen versterkt worden. Regelmatig bewegen verlaagt de kans op allerlei aandoeningen. Denk aan hart- en vaatziekten en overgewicht. Handelingen als bukken, zitten, opstaan, traplopen en aan- en uitkleden blijven bij voldoende beweging langer soepel. Naast de bewegingsdoelen legt de vereniging de focus op het bewegen in groepsverband en de sociale contacten die de deelnemers hiermee leggen. U vindt meer informatie over de mogelijkheden op de website van ZwemFit Roerdalen(externe link)
 

Heeft u gevonden wat u zocht?