Als inwoner kent u uw dorp op uw duimpje. U weet wat er goed gaat en wat er beter kan. Heeft u een idee dat uw dorp krachtiger kan maken? Laat het ons weten! Op deze pagina vindt u alvast inspirerende initiatieven van inwoners van Vlodrop.

Wij zijn Vlodrop (Veer zeen Vlorp)

‘Wij zijn Vlodrop’ is een dorpsinitiatief van en voor inwoners, verenigingen en ondernemers van het dorp. Samen maken zij het dorp en de toekomst ervan. Daarvoor maken ze gebruik van dorpsoverleggen, waaraan alle inwoners kunnen meedoen. De werkgroep dorpscommunicatie heeft voor een nieuwe website en Facebookpagina gezorgd. Daarnaast werkt een andere werkgroep aan plannen voor een nieuwe dorpsaccommodatie. De eerste ontwerpschetsen staan op de website.

Meer informatie: www.wijzijnvlodrop.nl en via de facebookpagina https://www.facebook.com/veerzeenvlorp/  

Blokhutbib Vlodrop

Sinds april 2016 is er ook in Vlodrop een vrijwilligersbibliotheek: de Blokhutbib. Die is ‘s morgens open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.  Op dinsdag en donderdag is de bib ‘s middags open van 14.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar! Heeft u prentenboeken of boeken met extra grote letters die u niet meer gebruikt? Breng ze dan naar de Blokhutbib!

Meer informatie: (0475) 401 707

Samen koken, samen eten

De seniorenvereniging in Vlodrop organiseert iedere veertien dagen ‘Samen koken, samen eten’. Het is speciaal voor mensen die graag voor elkaar of anderen willen koken of willen leren koken. Maar vooral ook voor mensen die het gezellig vinden om samen te eten. Woont u in Vlodrop, dan bent u iedere twee weken op woensdag om 12.00 uur welkom in De Blokhut. Het adres is Koebroekweg 3 in Vlodrop.

Meer informatie: Will Willemsen, telefoon: 06 - 53 67 96 44.

Comité Onze Oerraede

Het comité Onze Oerraede heeft hart voor de buurt. Het werkt aan verbetering van het straatbeeld van hun straat De Oerraede. Dat doen ze samen met bewoners, Wonen Limburg, de huurdersbelangenvereniging en de gemeente.

Meer informatie: www.wijzijnvlodrop.nl, e-mail: onzeoerraede@ziggo.nl

Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een idee voor uw dorp? Laat het ons weten via onze dorpscontactpersonen

Heeft u gevonden wat u zocht?