Veel inwoners uit Roerdalen en Roermond ruimen regelmatig zwerfafval op. Dat doen ze bijvoorbeeld in hun buurt, tijdens een wandeling of tijdens een landelijke opschoondag. Alleen of samen met een vereniging. De gemeenten Roerdalen en Roermond en De Groene Transformator willen deze inwoners bedanken voor al hun werk. Dat doen ze met een inspirerende avond op dinsdag 23 april bij De Groene Transformator in Roermond. Bent u (af en toe) een ‘zwerfafvalstrijder’? Dan bent u van harte welkom! 

Programma

De avond begint om 19.00 uur bij De Groene Transformator, Bredeweg 10 in Roermond. Om 22.00 uur ronden we af. Het programma ziet er als volgt uit: 

  • 19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en vlaai
  • 19.30 uur: Introductie door De Groene Transformator
  • 19.45 uur: Presentatie door Dirk Groot, de Zwerfinator 
  • 20.30 uur: Pauze met drankjes en hapjes
  • 20.40 uur: Toespraak Gemeente Roermond en Gemeente Roerdalen
  • 20.55 uur: Groepsgesprekken
  • 21.30 uur: Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Zwerfinator

‘Zwerfinator’ Dirk Groot is een speciale gast op 23 april. Hij heeft de afgelopen tien jaar zwerfafval verzameld. Tijdens de avond vertelt hij over zijn ervaringen en over wat hij heeft geleerd. Als Zwerfinator heeft hij onderzoek gedaan naar zwerfafval. Dat had onder andere als gevolg dat Anta Flu nu biologisch afbreekbare wikkels gebruikt. Tijdens zijn lezing vertelt Dirk Groot hoe we samen zwerfafval kunnen verminderen. Dat is een serieus verhaal, maar er is ook ruimte voor een lach. Of zoals Dirk zegt: "Met enkel zuurheid en klagen lossen we het probleem niet op."

Groepsgesprekken

Wat valt u op bij het opruimen van zwerfafval? Is er iets dat u nodig heeft? Of heeft u er behoefte aan om te weten wie er wanneer opruimt? Heeft u ideeën over hoe we kunnen samenwerken om te voorkomen dat afval in onze leefomgeving terecht komt? Daarover gaat het na de pauze. De medewerkers van De Groene Transformator willen graag horen wat u uw ideeën en wensen zijn. Hierover gaan de groepsgesprekken. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van De Groene Transformator(externe link). Kent u zwerfafvalstrijders uit Roerdalen of Roermond? Attendeer hen dan ook op deze avond. We zien u graag op dinsdagavond 23 april bij De Groene Transformator, Bredeweg 10 in Roermond.