Lekker sporten, muziek maken of iets creatiefs doen. Juist tijdens de corona-crisis is dat voor kinderen heel belangrijk. Maar voor sommige ouders heeft de crisis grote financiële gevolgen. Lid worden van een vereniging of spullen kopen voor een sport kan dan te duur zijn. In dat geval kunt u een beroep doen op Stichting Leergeld of het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld kan helpen door bijvoorbeeld het lidmaatschap van een vereniging voor uw kind te betalen. Of de spullen die uw kind nodig heeft voor een sport of een andere activiteit. Zo kan uw kind toch meedoen met vriendjes en vriendinnetjes. Op de website van Stichting Leergeld leest u hoe het werkt: www.leergeldroermondeo.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar info@leergeldroermondeo.nl.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan helpen als er te weinig geld is voor bijvoorbeeld sport, muziekles, schilderen of een toneelclubje. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren de contributie of spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Kijk voor meer informatie op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Voorwaarden

U kunt gebruik maken van deze regelingen als uw kind tussen de 4 en 18 jaar oud is en u een laag inkomen heeft. Als u een inkomen heeft op bijstandsniveau, komt u waarschijnlijk in aanmerking. Hoge schulden kunnen een andere reden zijn om uw kind te helpen. Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur bekijken de financiële situatie per gezin.  

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Sociaal Team. De medewerkers van het Sociaal Team kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een regeling. Op de pagina Kindpakket leest u over regelingen voor gezinnen met een laag inkomen.