Wij zetten ons in voor gelukkige en gezonde inwoners. Dit doen we volgens het gedachtegoed van positieve gezondheid.

Positieve gezondheid

Werken aan je gezondheid is meer dan sporten en gezond eten alleen. Het gaat ook over meedoen en een zinvol leven leiden. Zit u lekker in uw vel? Bent u blij met uw werk? Woont u in een fijne buurt en heeft u vrienden en familie om u heen? Als u lichamelijke of psychische klachten heeft; wat kunt u dan nog wel? Bij positieve gezondheid draait het om de (veer)kracht van mensen en wat hun leven betekenisvol maakt. Wij geloven dat het goed is om gezondheid te bekijken vanuit een brede blik. Meer informatie leest u op de website van Limburg Positief Gezond.

Speerpunten gezondheid

In onze Gezondheidsnota staan twee doelen waar we ons in Roerdalen op richten.

Gezond gedrag

Allereerst werken we aan het stimuleren van gezond gedrag. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat u goed in uw vel zit, zowel geestelijk als lichamelijk. Ook is er aandacht voor het mentaal welbevinden van onze inwoners. Bovendien willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan de maatschappij.

Veilige en gezonde leefomgeving

Daarnaast richten we ons op het bevorderen van een veilige en gezonde leefomgeving. Dat doen we door met inwoners in gesprek te gaan en te luisteren naar hun behoeften. We ondersteunen hen bij het vinden van eigen oplossingen. Heeft u hulp nodig? Dan doen we ons best om hier zo vroeg mogelijk mee te starten.

Samen werken aan gezondheid

In het filmpje hieronder ziet u een aantal voorbeelden van hoe we in Roerdalen samen werken aan onze gezondheid.

,

 

Happy Fit Special

Íedereen kan sporten in Roerdalen. Ook mensen met een beperking. Elke maand is er Happy Fit Special, een sportmiddag voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Elke keer bij een andere sportvereniging. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Happy Fit.

Happy Fit Works

Wilt u actief en fit zijn? Wilt u lekkerder in uw vel zitten? En vindt u de sportvereniging te duur? Meld u dan aan voor Happy Fit Works. U gaat elke week aan de slag met sport, gezonde voeding en sociale vaardigheden. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Happy Fit.

Happy Fit Seniorengym/Fitte rakkers

Voor senioren in Roerdalen die niet naar de sportschool willen, maar wel op een laagdrempelige manier willen sporten, is er Happy Fit seniorengym. De mensen die hier sporten noemen zichzelf geen senioren maar 'Fitte rakkers’. Daarmee geven ze aan dat leeftijd een reden is om juist wél te sporten! Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Happy Fit. Wilt u meer weten over sport voor senioren in Roerdalen? Neem dan contact op met Marcel Schmitz.

HealthyLIFE

Heeft u overgewicht en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes? Dan kunt u in aanmerking komen voor het programma HealthyLIFE. Doel is om gezond eten en een actieve leefstijl te bevorderen. Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten leefstijlcoaching en een beweegprogramma op maat. U heeft een verwijzing van uw huisarts of praktijkondersteuner nodig. Meer informatie vindt u op de website van HealthyLIFE.

Huiskamer Plus

Als u ouder wordt of eenzaam bent, kan uw wereld kleiner worden. Een fijne dagbesteding, zoals de Huiskamer Plus, kan dan een oplossing zijn. Lees meer op de pagina over de Huiskamer Plus.

Denktank positieve gezondheid

In de Denktank Positieve Gezondheid denken inwoners, mensen uit de zorg, bedrijven en verenigingen mee over positieve gezondheid. De Denktank komt samen tijdens bijeenkomsten en brengt mensen met elkaar in contact rondom het onderwerp positieve gezondheid. Leden van de denktank bundelen hun kennis en krachten. Zo kunnen we samen meer doen met positieve gezondheid in gemeente Roerdalen. Wilt u zich aansluiten bij de Denktank Positieve Gezondheid? Laat dit dan weten aan Sonja Thissen via een e-mail naar sonja.thissen@roerdalen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?