Vanaf april 2023 werkt aannemer BESIX Infra Nederland in opdracht van ons aan de herinrichting van de Markt en een gedeelte van de Kerkstraat in Vlodrop. De aannemer vervangt ook het asfalt in de Grootestraat. Als alles volgens de planning verloopt, duren de werkzaamheden tot april 2024. 

Ontwerp

Bij het ontwerpen van de nieuwe Markt hebben we de wensen en ideeën van inwoners en ondernemers zoveel mogelijk meegenomen. Zij konden die aangeven door een digitale vragenlijst in te vullen. Daarna hebben we samen met een werkgroep van inwoners en ondernemers en met Plangroep Heggen een definitief ontwerp gemaakt. Dit kunt u bekijken in het filmpje hieronder. U vindt de ontwerptekening onder het filmpje. 

Planning

BESIX Infra Nederland werkt in fasen. Zo blijft de overlast voor bewoners beperkt.

  • Van augustus 2023 tot april 2024 werkt de aannemer aan een gedeelte van de Kerkstraat en de Markt. Het oude riool wordt vervangen en er komt daarbij een apart riool voor regenwater. Verder verlegt de aannemer de rijweg. Het plein wordt opnieuw bestraat en er worden zitjes geplaatst en groen geplant. 
     

Bereikbaarheid en omleidingen

De aannemer geeft de omleidingsroute aan met borden. Bedrijven en woningen in het gebied blijven steeds bereikbaar. 

Blijf op de hoogte

BESIX Infra Nederland informeert buurtbewoners persoonlijk over de werkzaamheden via bewonersbrieven. Ontvangt u die niet en wilt u op de hoogte blijven van de planning en de voortgang van de werkzaamheden? Download dan de gratis BESIX Infra Nederland app. Deze vindt u in de App- en Playstore. Of volg de Facebookpagina Markt Vlodrop(externe link). Verder plaatst de aannemer informatiezuilen in het werkgebied. Ook hierop vindt u meer informatie over de werkzaamheden. 
 

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met BESIX Infra Nederland. U kunt bellen naar uitvoerder Herman Snackers via telefoonnummer 06 5333 5077 of omgevingsmanager Ralf Simons via telefoonnummer 06 5341 8420. Of stuur een e-mail naar vlodrop.infra.nl@besix.com.

U kunt ook contact opnemen met de gemeente via mail: herinrichting@roerdalen.nl. Of bel projectleider Jo Claassen of toezichthouder Jack Mans via 0475 538 888. U kunt ook binnenlopen in de bouwkeet van BESIX Infra Nederland. Die ligt aan de Koebroekweg, naast De Blokhut.