Het centrum van Vlodrop wordt opnieuw ingericht. Hiermee wordt in januari 2023 mee gestart.  Samen met inwoners en adviesbureau Plangroep Heggen hebben wij hiervoor een ontwerp gemaakt. 

Wat is er al gedaan? 

Voorjaar 2021: onderzoeken en metingen

We zijn begonnen met bodem- en asfalt onderzoeken en hebben de Markt en omgeving precies ingemeten. Denk hierbij aan de hoogtes van wegen, plein, inritten en drempels van woningen. Ook is er een werkgroep opgericht met daarin inwoners en ondernemers.

Zomer 2021: vragenlijst

We vinden de ideeën en wensen van inwoners belangrijk. Daarom konden zij een digitale vragenlijst invullen. De inbreng hiervan hebben wij meegenomen in de ontwerpfase van de Markt en omgeving.

Najaar 2021: ontwerp

Samen met de werkgroep hebben wij een ontwerp gemaakt voor de Markt en omgeving. Hierbij zijn de ideeën en wensen van inwoners en ondernemers zoveel als mogelijk in verwerkt. U kunt het ontwerp van nieuwe Markt bekijken in het filmpje en in de ontwerptekening hieronder. 

Wat gaat er nog gebeuren? 

2022: overige werkzaamheden

Voordat wij met de werkzaamheden aan de Markt beginnen moeten er eerst nog een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd worden. In het eerste kwartaal van 2022 wordt glasvezel aangelegd op de Markt en omgeving. In het tweede kwartaal gaat Enexis alle gashuisaansluitingen op de Markt en in de Kerkstraat vernieuwen. Na de bouwvakvakantie begint Provincie Limburg met groot onderhoud aan de Roerbrug in Sint Odiliënberg. Tijdens het onderhoud aan de brug loopt de omleidingsroute over de Markt in Vlodrop. 

Januari 2023: schop in de grond

In januari 2023 beginnen wij met de inrichting van de nieuwe Markt en een gedeelte van de Kerkstraat. Tegelijkertijd wordt ook meteen het asfalt in de Grootestraat vernieuwd.   

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via e-mail: herinrichting@roerdalen.nl. U kunt ook bellen naar projectleider Jo Claassen via (0475) 538 888.