Als er bij u in de buurt een probleem is, wilt u dat dit snel opgelost wordt. Om een probleem te melden kunt u contact opnemen met de gemeente of met de politie.

Melding doorgeven aan de gemeente

Komt u op straat iets tegen dat kapot of storend is? Bijvoorbeeld:

  • afval op straat
  • een beschadigd verkeersbord
  • losliggende stoeptegels
  • auto’s die gevaarlijk geparkeerd staan
  • overhangende takken

Meld het bij ons, dan gaan we ermee aan de slag.

LET OP! Kapotte straatverlichting meld je via Nobralux Liteweb. Kapotte straatlantaarns kunt u ook telefonisch melden via: (0475) 538 888.

Buiten kantooruren en in de weekenden kunt u meldingen over straatverlichting doorgeven via: 06 55 83 80 69. Gebruik dit telefoonnummer alleen bij situaties die zorgen voor direct gevaar.

Melding doorgeven

Melding over het milieu

Heeft u last van geur, geluid, trillingen of stof, afkomstig van grote bedrijven? Merkt u bodem-, lucht- of waterverontreiniging op? Bel dan de MilieuKlachtentelefoon van Provincie Limburg op (025) 126 02 14. Of dien via onderstaande knop digitaal een milieuklacht in op de website van Provincie Limburg.

Mileuklacht indienen bij de Provincie

Gevonden voorwerpen

Gevonden of verloren voorwerpen meldt u online via verlorenofgevonden.nl

Meld een verloren of gevonden voorwerp

Melding doorgeven aan de politie

Bel (0900) 88 44 bij bijvoorbeeld: een onveilig gevoel, verdachte of dreigende situaties, inbraak, dumping van drugsafval, cafés die te lang open zijn, gevaarlijke (verkeers-)situaties, overlast, mensen die expres dingen kapotmaken.

Bel altijd 112 bij een onverwachte noodsituatie (brand, ongeluk, overval) en levensgevaar.

Wanneer gemeente, wanneer politie?

Wilt u melding doen van overlast of een onveilige situatie? En weet u niet zeker of u hiervoor bij de gemeente of de politie moet zijn? Bekijk dan de serie Buitengewoon Blauw. In de filmpjes ziet u wat de taken zijn van de gemeente, en wat de taken zijn van de politie. Het gaat dan vooral om veiligheid en handhaving. Ook komt het doen van meldingen in de serie aan bod.

Bekijk de afleveringen op YouTube

Heeft u gevonden wat u zocht?