Ziet u in uw straat langere tijd iemand op de uitkijk staan met een verrekijker? Heeft hij of zij een geel of oranje hesje aan? Dan kunt u gerust zijn, dit zijn de medewerkers van Faunaconsult of Econsultancy. Zij doen een onderzoek voor Wonen Limburg. Bijvoorbeeld om vast te stellen of ergens vleermuizen wonen. Als u twijfelt kunt u de medewerker vragen om de bedrijfspas te tonen.

Beschermde diersoorten

Wonen Limburg wil in de toekomst bij haar woningen aan de slag met energiebesparende maatregelen. Bij de aanpassing van woningen moet rekening worden gehouden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuis. Deze soorten ‘wonen’ namelijk ook meestal in huizen.  Voordat Wonen Limburg aan de slag gaat met renovatie moet daarom eerst in kaart gebracht waar deze beschermde diersoorten voorkomen.

Onderzoek

Het onderzoek vindt in de avonduren plaats in een aantal straten in Roerdalen. Het onderzoek duurt tot en met september. Alle omwonenden hebben een brief ontvangen. Om onrust te voorkomen heeft Wonen Limburg gevraagd deze informatie te delen in de gemeentelijke communicatiemiddelen. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het WoonAdviesTeam via 088 385 0800.

Overzicht straten per dorp

  • Posterholt: Eijkersstraat, Rector van den Boornlaan, Wilhelminalaan, Bernhardlaan, Julianalaan
  • Melick: Clauslaan, Mauritslaan, Aan het Raodhoes, St. Servaaslaan
  • Herkenbosch: Reestraat, Schoolstraat
  • Sint Odiliënberg: Gemetstraat, Roedestraat, Schaapsweg