Langs de Melickerweg tussen Melick en Herkenbosch staan bijzonder mooie, oude beuken. De laatste jaren vallen er steeds meer gaten in de laan omdat we zieke bomen moeten kappen. Dit voorjaar waaide een boom om terwijl er geen harde wind stond. Deze boom leek gezond. Een boomspecialist gaat daarom de conditie van de bomen langs de Melickerweg onderzoeken.

Lanen

Roerdalen heeft een aantal lanen met soms eeuwenoude bomen. De gezondheid van de bomen in sommige lanen is verslechterd. Dat komt onder andere door ouderdom maar ook door de extreme droogte in de afgelopen jaren. Soms raken bomen beschadigd door werkzaamheden aan de grond. Denk aan het aanleggen van kabels of riolering of wegwerkzaamheden.

Metingen

Alles over Groenbeheer en OBTA de Linde voeren het onderzoek voor ons uit. Beide bedrijven beginnen nog deze maand. Het onderzoek bestaat uit metingen aan de boom en de wortels. De werkzaamheden duren enkele weken. Als de uitslag van het onderzoek bekend is, besluiten we wat er nodig is. De veiligheid staat hierbij voorop. Wij informeren u hierover op onze website en op onze Facebookpagina.

Foto op de nieuwspagina: Pim Ermers