Wat was het leuk, het Kleurrijk Festival van KLEUR Dagbesteding uit Vlodrop op zaterdag 4 september. Met gezellige muziek, leuke activiteiten voor jong en oud en een hapje en een drankje. KLEUR Dagbesteding heeft voor dit evenement gebruik gemaakt van de tijdelijke subsidieregeling voor culturele evenementen. Wil uw vereniging of vrijwilligersorganisatie ook een culturele activiteit organiseren? Lees dan verder.

Geld van het Rijk

Alle Nederlandse gemeenten hebben geld van het Rijk gekregen waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan culturele activiteiten. Wij kunnen onze verenigingen en vrijwilligersorganisaties met dit geld een hart onder de riem steken. Voor alle activiteiten die zij organiseren op het gebied van cultuur, geven we een tegemoetkoming in de kosten. Aanvragen kan tot 30 november 2021. Het organiseren van de activiteit zelf kan ook later.

Van klein tot heel groot

Er is geen lijst met activiteiten die recht hebben op de tijdelijke subsidie. De activiteiten kunnen namelijk erg verschillend zijn. Wel moeten het activiteiten op het gebied van cultuur zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om muziek, toneel, een tentoonstelling, dans, beeldende kunst, kunst- en cultuureducatie of een cultureel festival. Van klein tot heel groot. Voor kinderen, ouderen of voor iedereen. Gericht op het dorp of met een regionale uitstraling. Op de pagina over de subsidie cultuur vindt u een overzicht met voorwaarden. Als uw activiteit aan één van deze voorwaarden voldoet, is het mogelijk om subsidie te ontvangen.

Aanvragen

Op de pagina over de subsidie cultuur leest u wat u moet doen om een subsidie voor uw activiteit aan te vragen. Er is in totaal € 136.000 beschikbaar. U kunt een bedrag van minimaal € 250 en maximaal € 5.000 aanvragen. Wij behandelen aanvragen op volgorde van ontvangst. Twijfelt u of uw idee recht heeft op subsidie of heeft u vragen? Neem dan contact op met Guido Rooyakkers via het Servicepunt Roerdalen: (0475) 538 888. Of stuur een e-mail met als onderwerp ‘subsidie activiteiten cultuur’ naar info@roerdalen.nl.