Hieronder staan een aantal verwijzingen naar ondernemersorganisaties die u van dienst kunnen zijn bij het ondernemen.

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML)

OML versterkt de Midden-Limburgse economie bij ruimtelijk-economische vraagstukken zoals gebiedsontwikkeling, herstructurering en de aanleg en verkoop van nieuwe bedrijventerreinen. OML draagt bij aan de economische ontwikkeling van Midden-Limburg en streeft daarbij naar een verbetering van de leefbaarheid. Concreet betekent dit dat dat de regio aantrekkelijker wordt gemaakt voor bestaande én nieuwe bedrijven. En dat bedrijven die zich in onze regio willen vestigen de juiste huisvesting op de juiste plek vinden. De vijf Midden-Limburgse gemeenten, Leudal, Maasgouw, Roermond, Echt-Susteren en Roerdalen zijn aandeelhouder van OML. Kijk op de website www.oml.nl(externe link) voor meer informatie.

Het landelijke ondernemersplein

Hier vindt u als ondernemer alles wat u moet weten en regelen bij het ondernemen. Het ondernemersplein geeft advies en informatie van de (semi)-overheid aan ondernemers.Klik op deze link: www.ondernemersplein.nl(externe link). Via deze ondernemersportal wordt doorgeschakeld naar relevante lokale en landelijke internetpagina's.

Kamer van Koophandel (KvK)

De Kamer van Koophandel Limburg is gevestigd in het Ondernemersplein Limburg. Kijk op de website www.kvk.nl(externe link) voor meer informatie.

Limburgse Werkgeversvereniging (LWV)

De LWV is hét ondernemersnetwerk en dé bepalende werkgeversvereniging van Limburg. De LWV zet zich in voor een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemingsklimaat in Limburg voor directeuren, grootaandeelhouders en topmanagers in Limburg. Daarbij staat het bij elkaar brengen van werkgevers (verbindt), het door werkgevers inzicht en kennis verschaffen (versterkt) en het behartigen van belangen bij o.a. wet- en regelgeving (vertegenwoordigt) centraal. Kijk op de website www.lwv.nl(externe link) voor meer informatie.

MKB Midden-Limburg (Midden- en Kleinbedrijf)

MKB Midden-Limburg is de belangenbehartiger van ondernemers actief in het midden- en kleinbedrijf. Maar ook voor ZZP-ers en eenmanszaken in de regio Midden-Limburg. MKB Midden-Limburg vormt hiermee een actieve partner voor alle overheden in deze regio met als doel om samen het bedrijfsleven in Midden-Limburg te ondersteunen en te versterken. Kijk op de website www.mkblimburg.nl/(externe link) voor meer informatie. Het werkgebied van MKB Midden-Limburg bestaat uit de gemeentes: Weert, Nederweert, Maasgouw, Leudal, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren.

LIOF

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg en ondersteunt innovatieve ondernemers met advies, netwerk en financiering. Voor elke startup, scale-up en mkb’er met een innovatief idee, een businessplan of een financieringsvraag én voor (buitenlandse) ondernemers die zich in Limburg willen vestigen. Daarnaast helpt LIOF met grensoverschrijdende samenwerking en internationaal zakendoen. Samen met ondernemers en partners werken ze toe naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg door in te zetten op de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Kijk op de website  https://liof.nl/(externe link) voor meer informatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?