Hieronder staan een aantal verwijzingen naar ondernemersorganisaties die u van dienst kunnen zijn bij het ondernemen.

Hulp vanwege Coronavirus

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ondernemers. De overheid heeft verschillende maatregelen aangekondigd om ondernemers te ondersteunen in deze onzekere tijd. Nederlandse gemeentes gaan deze maatregelen uitvoeren. We hebben een pagina gemaakt waarop we we op een rij zetten wat wij als gemeente en andere instanties voor u als ondernemer kunnen betekenen. Zo komt u misschien wel in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO), die met terugwerkende kracht vanaf 1 maart aangevraagd kan worden.

Ga naar coronapagina voor ondernemers

OML

Als ondernemer heeft u soms te maken met regelgeving, beschikkingen en vergunningen. We kunnen ons voorstellen dat u hier hulp bij nodig heeft. U kunt daarvoor terecht bij de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Deze organisatie ondersteunt en begeleidt bedrijven in Roerdalen bij contacten met de gemeente. OML adviseert, bemiddelt en behartigt uw belangen bij de gemeente. Een team van consultants staat klaar om uiteenlopende vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over onderwerpen als bouwen, ruimtelijke ordening, milieu, verkeer, parkeren, groen, bewegwijzering en riolering. 
Kijk op de website www.oml.nl voor meer informatie.

Het landelijke ondernemersplein

Het landelijke ondernemersplein is van start. Daar doet Roerdalen ook aan mee. Klik op deze link: www.ondernemersplein.nl. Via deze ondernemersportal wordt doorgeschakeld naar relevante lokale en landelijke internetpagina's.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel Limburg is gevestigd in het Ondernemersplein Limburg. Kijk op de website www.kvk.nl voor meer informatie.

Limburgse Werkgeversvereniging - LWV

De LWV is belangenbehartiger en spreekbuis van ondernemend Limburg. Kijk op de website www.lwv.nl voor meer informatie.

MKB-Limburg (Midden- en Kleinbedrijf)

Ondernemen is uw passie. Dat is de basis van uw succes. Maar u kunt niet overal uw ideeën gestalte geven en dingen veranderen. Het gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees beleid bijvoorbeeld, kunt u in uw eentje niet echt beïnvloeden. Dat kan wel via MKB-Limburg, samen met duizenden andere Limburgse ondernemers. MKB-Limburg (voorheen LOZO) is de grootste ondernemersorganisatie in Limburg. Kijk op de website www.mkbservicedesk.nl voor meer informatie.

Heeft u gevonden wat u zocht?