De Sint Andreaskerk in Melick krijgt een nieuwe bestemming. Omdat er steeds minder bezoekers komen, wordt een groot deel van deze grote kerk verbouwd tot woningen en appartementen. Een vleugel in de kerk blijft open voor erediensten. Een bijzondere manier om het gebouw te behouden voor de toekomst.  

Projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar Thallia Groep uit Weert gaat de plannen uitwerken en uitvoeren. Hoe de woningen en appartementen en de kerk er straks uitzien is nog niet bekend. Ook werkt Thallia Groep nog aan de indeling. Wanneer de herinrichting kan beginnen is nog onduidelijk. 

Informatieavond

Eerder deze maand organiseerde Thallia Groep een informatieavond voor bewoners rondom de kerk. Ook wethouder Roland Slangen was hierbij aanwezig. Bewoners vroegen tijdens de avond aandacht voor de parkeergelegenheid, het verplaatsen van de monumentale klok en voor het groen rondom de kerk. Thallia Groep gaf aan daar tijdens een volgende informatieavond op terug te komen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze plannen? Neem dan contact op met Thallia Groep, telefoon 06 50 63 81 81, e-mail: info@thalliagroep.nl