De bladkorven zijn er weer!

Om overlast van bladeren in de herfst te beperken, veegt de gemeente regelmatig de straten en stoepen schoon. Wilt u de komende maanden ook uw tuin en stoep vrij van bladeren houden?

Breng de bladeren dan naar de bladkorven. Deze worden volgende week in alle dorpen geplaatst. Hierin kunt u de bladeren die u rondom uw huis opruimt  gratis kwijt. De bladkorven blijven tot eind december staan.

Locaties van de bladkorven

Herkenbosch

Aan de vier Gebroeders, Daelenbroekweg, Heuvelstraat, Hoogstraat,  Korenbloemdreef, Molenbergweg, Pastoor Rohsstraat, Reewoude, Wederik/Ereprijs.

Melick

Apollolaan, Beatrixlaan, Bernhardlaan, Groenstraat, Kennedysingel, Dr. Nolenslaan, Schnorrenbergstraat, Wienkeskoel en Zandkuil.

Montfort

Aan het Water, Beatrixweg, Bosweg, De Vaert, Gestraatje, Mariaveld, Overkwartier, Waarderweg en Zandstraat.

Posterholt 

Vlodropperweg, Roermondseweg, Rector van de Boornlaan, Heinsbergerweg (bij de grensovergang) en de Heerbaan.

Sint Odiliënberg

Bernhardlaan, Bosserveldweg, Eikenlaan, Leropperweg, Morgenweg, Reutjesweg (’t Reutje) en Willem Alexanderlaan.

Vlodrop

Etsberg, Kerkbergweg, Kruisweg, Populierenlaan, Rothenbach en Steinwinkelweg.

Geen snoeiafval!

De bladkorven zijn alléén bedoeld voor bladeren, dus niet voor ander tuin- of snoeiafval. Brengt u bladeren in een zak, schud de zak dan leeg en neem hem mee terug naar huis.

Nog beter: composteren

Door bladkorven te plaatsen hopen we de overlast van bladeren in uw voortuin en op uw stoep te beperken. Voor uw border is het echter goed om de bladeren tussen de planten te laten liggen. In het luchtige bladerdek gaan beestjes huizen die het dode organisch materiaal afbreken tot humus. Deze humus wordt langzaam omgezet in voedingselementen voor de bodem. Uiteindelijk profiteren uw planten dus van de natuurlijke winterdeken.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888