De gehandicaptenparkeerkaart, hoe werkt dat?

Heeft u een ernstige loopbeperking of heeft u altijd een rolstoel nodig? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Er zijn drie soorten gehandicaptenparkeerkaarten: een bestuurderskaart, een passagierskaart en een instellingenkaart. Welke kaart voor u van toepassing is hangt af van uw situatie.

Aanvragen

Als u een gehandicaptenparkeerkaart wilt aanvragen, belt u ons via (0475) 538 888. De klantadviseur vraagt u naar uw persoonlijke gegevens. Die sturen we door naar het Wmo-loket. U ontvangt daarna van een Wmo-consulent een brief. Hierin staat hoe de aanvraag verder gaat. Vraagt u de kaart voor het eerst aan? Dan onderzoekt een medische instantie hoe ernstig uw beperking is en wat de oorzaak is. Een lichamelijk onderzoek is hierbij niet altijd nodig. De medische instantie adviseert de gemeente of u wel of niet een gehandicaptenparkeerkaart krijgt. Moet uw kaart worden verlengd? Dan kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak voor het ophalen van de kaart. Kijk voor meer informatie op de pagina gehandicaptenparkeerkaart. Of bel met een van onze klantadviseurs: (0475) 538 888.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888