Duurzaamheid in Roerdalen

Het college heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en is druk bezig een Actieplan Duurzaamheid op te stellen.

Daarnaast moeten we samen met de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg onze verantwoordelijkheid nemen in het Klimaatakkoord. De regering gaat dat waarschijnlijk in mei ondertekenen. Een stukje van die nationale opgave komt in Roerdalen te liggen.

Actieplan

Het college wil het Actieplan voor de zomer af hebben. Daarna zullen we het steeds weer moeten aanpassen. De inzichten op het gebied van duurzaamheid blijven immers veranderen. Ook komen er steeds nieuwe projecten en ideeën bij. We hebben de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten. Zo werken we bijvoorbeeld aan projecten voor zonnedaken en aan duurzame woningen. Ook werken we aan zuinigere verlichting in de openbare ruimte. Deze maand begint een aantal studenten met een onderzoek over de verduurzaming van Roerdalen.

Doe mee!

We werken al intensief samen met de coöperatie Duurzaam Roerdalen, scholen en woningbouwcoöperatie Wonen Limburg. Duurzaamheid is van iedereen. Iedere inwoner of bedrijf is welkom om mee te bouwen aan de duurzaamheidsambities. Heeft u een goed idee? Neem dan contact op met Sven Maas via info@roerdalen.nl.  

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888