Gemeente draagt beheer sporthal Montfort over aan stichting

Op maandag 15 mei was het zover: wethouder Jan den Teuling en Har Wilms tekenden samen de gebruiksovereenkomst voor sporthal De Koeweide in Montfort.

Vanaf dat moment was het beheer van de sporthal officieel in handen van Stichting Beheer Sporthal De Koeweide waarvan Har Wilms de voorzitter is. Een mooi voorbeeld van hoe het ook samen, beter en anders kan in Roerdalen. Dankzij een groep vrijwilligers blijft de sporthal namelijk behouden voor de inwoners van Montfort.

Sport en evenementen

Sporthal De Koeweide is gebouwd in 1989. Sindsdien kunnen sporters er terecht voor onder andere zaalvoetbal, handbal, volleybal, tennis, badminton en gymnastiek. Dat geldt voor inwoners van Montfort maar ook voor mensen uit de omtrek. De hal wordt behalve voor sport ook gebruikt voor evenementen zoals rommel- en kerstmarkten. Sporthal De Koeweide is dus ook belangrijk voor verenigingen die geen sportvereniging zijn. Het nieuws dat de hal mogelijk zou moeten verdwijnen raakte daarom een groot aantal mensen.

Eigen verantwoordelijkheid

Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad besloten dat de sporthal in Montfort behouden kan blijven als de hal kan worden overgedragen aan een beheerstichting. En dat is gelukt! De afgelopen tijd heeft een aantal vrijwilligers zich als Stichting Beheer Sporthal De Koeweide sterk gemaakt voor het behoud van de sporthal. Zij hebben dat gedaan in goed overleg met de gemeente. Wethouder Jan den Teuling: “Ik ben er trots op dat inwoners in overleg met de gemeente op deze manier hun verantwoordelijkheid nemen. Zij blijken in staat te zijn om sporthal De Koeweide tegen aanmerkelijk lagere kosten te behouden. Een prachtig initiatief! Ik ga ervan uit dat de hal op deze manier nog jaren gebruikt kan worden door de Montfortse verenigingen.”  

Foto: Pim Ermers

RSS
Servicepunt

Hemelvaartsdag is het gemeentehuis gesloten. Vrijdag 26 mei zijn wij geopend van 9.00 - 12.00 uur.