Heeft de gemeente uw juiste gegevens?

De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door meer dan 600 overheidsorganisaties. Denk aan de Belastingdienst of aan de leerplichtambtenaar.

Daarom is het belangrijk dat iedereen goed geregistreerd staat. Als de gemeente niet de juiste gegevens van u heeft, kan dat voor vervelende verrassingen zorgen. Overheidsorganisaties als de Belastingdienst en UWV gebruiken uw gegevens voor het berekenen van uw toeslagen of uw uitkering. De gemeente gebruikt uw gegevens bijvoorbeeld als u een parkeervergunning en of nieuw paspoort aanvraagt. Staat u niet goed geregistreerd? Dan ontvangt u misschien niet de uitkering of de toeslagen waar u recht op hebt. Of duurt een aanvraag van een paspoort of parkeervergunning een stuk langer. Ook als u recht heeft op een erfenis, is het belangrijk om goed geregistreerd te staan bij uw gemeente. Zo kan de notaris u makkelijk vinden. Voorkom dat u een erfenis misloopt en controleer uw gegevens.

Controleren

U controleert uw gegevens makkelijk en snel via mijn.overheid.nl. Als uw gegevens kloppen, gebruiken ook andere overheden uw juiste gegevens. U kunt inloggen op mijn.overheid.nl met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Registreer u dan eerst via www.digid.nl.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is op dit moment gesloten.

Telefoon: 0475-538888