Het huisriool verstopt, wat nu?

Een verstopt huisriool is een vervelende situatie. Het is goed om te weten wat u dan moet doen. Allereerst is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit.

Is dat in het particuliere deel of in het gemeentelijke deel van het riool? In het eerste geval moet u de verstopping zelf oplossen. Als de verstopping in het gemeentelijke deel zit, lost de gemeente het op.

Erfscheidingsputje

Het particuliere gedeelte is het riool vanaf uw huis tot aan het erfscheidingsputje. Dit putje ligt op de grens van uw perceel en de gemeentelijke grond. Het riool vanaf het erfscheidingsputje tot aan het hoofdriool, is het gemeentelijk gedeelte. Weet u niet waar het erfscheidingsputje zit? Dan kunt u een tekening opvragen bij de gemeente. Van veel putjes is bij de gemeente de precieze plek bekend.  

Locatie verstopping

Als het riool verstopt zit, moet u kunnen aantonen waar de verstopping zit. U kunt dit zien als u het erfscheidingsputje vrij graaft. Staat er geen water in? Dan zit de verstopping op uw perceel en moet u die zelf oplossen. Staat er wel water in het putje? Dan zit de verstopping in het gemeentelijke deel en lost de gemeente het op.

Kosten

Als de verstopping in het particuliere deel zit, zijn de kosten voor u. Bij een verstopping in het gemeentelijke deel, zijn die voor de gemeente. Schakelt u een gespecialiseerd bedrijf in zonder dat u eerst contact heeft met de gemeente? Dan komen de kosten altijd voor uw eigen rekening, óók als naderhand blijkt dat de rioolverstopping in het gemeentelijk deel heeft gezeten.

Contact

Als de rioolverstopping in het gemeentelijke deel zit, kunt u bellen naar de gemeente: (0475) 538 888. In zeer dringende gevallen in de avonduren en weekenden kunt u bellen naar telefoonnummer 06 - 55838069. Heeft u geen problemen met uw riool maar heeft u advies nodig over bijvoorbeeld de aanleg van uw riool? Ook dan kunt u de gemeente bellen via nummer (0475) 538 888.   

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888