Jeugdsportfonds maakt sporten mogelijk voor alle kinderen

Voor gezinnen met een minimuminkomen is sport vaak te duur, waardoor die kinderen niet kunnen sporten. Om dit toch mogelijk te maken, is er het Jeugdsportfonds.

Sporten is belangrijk. Omdat het gezond is, maar ook om in contact te komen met anderen. Door samen met anderen te sporten, leren kinderen normen en waarden en ze leren rekening te houden met elkaar en samen te werken. Voor gezinnen met een minimuminkomen is het lidmaatschap van een sportvereniging vaak te duur, waardoor sommige kinderen niet kunnen sporten. Om dit toch voor alle kinderen mogelijk te maken, is er het Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt de lidmaatschapskosten en eventueel sportkleding.

Werkwijze

Het Jeugdsportfonds werkt samen met organisaties zoals Bureau Jeugdzorg, de GGD, huisartsen, scholen en gemeenten. Gezinnen die gebruik willen maken van de steun van het Jeugdsportfonds kunnen een aanvraag indienen via één van deze organisaties. Zij kennen alle voorwaarden en weten welke informatie er nodig is om een aanvraag te kunnen doen. Na goedkeuring wordt het bedrag rechtstreeks aan de sportvereniging overgemaakt.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit het Jeugdsportfonds geldt een aantal regels:

  • Het fonds is bedoeld voor jeugdigen van 4 tot 21 jaar
  • Gezin heeft zelf onvoldoende financiële middelen
  • Het bedrag dient gebruikt te worden voor een lidmaatschap en sportmateriaal (dus niet alleen sportmateriaal)
  • Maximaal €225,- per jaar
  • Alleen bedoeld voor officiële sporten die erkend zijn door NOC*NSF. Fitness alleen vergoed voor kinderen boven de 16 jaar op vertoon van een medische indicatie

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl of mail naar limburg@jeugdsportfonds.nl

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888