Laco klaar voor de toekomst

Op 14 december 2017 besloot de gemeenteraad dat Laco het Apollocomplex in Melick mocht overnemen van de gemeente.

In de aanloop naar dit besluit had het burgerinitiatief Platform Zwemmend Roerdalen een grote rol. Aanvankelijk met als doel om het zwembad te behouden. Later werd dat breder en sloten zich ook de voetbalvereniging, binnensportverenigingen en gebruikers van de zalen aan. Vervolgens werd Stichting Vitaal Roerdalen opgericht. Op 1 februari 2018 werd Laco eigenaar van het complex dat sindsdien Laco Sportcentrum Roerdalen heet. Tijd voor een terugblik én een blik vooruit.

Vertrouwen

“We zijn nu zo’n tien maanden verder en we kunnen wel zeggen dat de overname goed is geweest,” zegt wethouder Jan den Teuling. “We hebben het complex niet hoeven sluiten. Sterker nog: steeds meer mensen weten weer het te vinden. Het is een lang en vaak onzeker traject geweest naar waar we nu zijn, maar ik ben erg blij met de uitkomst. Ik zie de toekomst van het Laco Sportcentrum met vertrouwen tegemoet.”

Ontmoeting, gezondheid, welzijn

Laco wil van de accommodatie aan de Apollolaan een plek maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen actief kunnen zijn, of dat nu zwemmen is of een andere sport. “Ontmoeting, gezondheid en sportief genieten, zijn de waarden die we steeds in gedachten houden,” zegt Laco-directeur Bert Lavrijsen. “We willen dat gasten graag komen sporten, maar ook iets drinken in de bar of bij het zalencentrum. Om te bereiken dat Laco sportcentrum Roerdalen dé sociale hotspot van Roerdalen gaat zijn, moeten we het gebouw aanpakken. In 2019 moderniseren we in ieder geval de entree, de centrale hal en de kleed- en doucheruimtes. Het is de bedoeling dat het complex nog minstens twintig jaar meegaat.”

Vitaal Roerdalen

Cor Snoeijs, voorzitter van Stichting Vitaal Roerdalen: “Ook onze stichting is blij dat het is gelukt om het sport- en zalencentrum te behouden voor mensen uit Roerdalen. We willen de activiteiten in het sportcentrum afstemmen met die van de tennis- en voetbalclub en intensiever samenwerken. Daarom breiden we ons bestuur uit met vertegenwoordigers van die verenigingen.  Onze taak is om erop toe te zien dat Laco de accommodatie in samenspraak met inwoners, gebruikers en aanpalende verenigingen op een goede manier exploiteert. Dat wil zeggen met oog voor wat alle inwoners van Roerdalen nodig hebben: bevordering van vitaliteit van inwoners én de dorpen.”

Meer informatie

Op www.laco.eu/locatie/roerdalen vindt u meer informatie over de activiteiten in het zwembad, de openingstijden en de tarieven. Er is ook een Facebookpagina: www.facebook.com/Laco-sportcentrum-Roerdalen. U kunt Stichting Vitaal Roerdalen bereiken op telefoonnummer 06 543 656 78. 

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 19:00 uur.

Telefoon: 0475-538888