Maand van de geschiedenis: activiteiten in Roerdalen

Is geluk een product van deze tijd? Of waren mensen altijd al bezig om geluk te vinden? Tijdens de Maand van de Geschiedenis staat het thema Geluk centraal.

Dit thema sluit mooi aan bij het klein geluk uit Roerdalen. Deze hele maand oktober zijn op diverse locaties in de gemeente Roerdalen activiteiten georganiseerd.

Kasteel bij nacht
Ontdek Kasteel Montfort eens op een heel andere manier: met een rondleiding in het donker. De gids vertelt over de geschiedenis van het kasteel kent ook de nodige volks- en spookverhalen. Deze wandeling is op dinsdag 17 oktober van 21:30 tot 23:30 uur en is voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Aanmelden kan via info@kasteelmontfort.nl. Op donderdag 19 oktober begint om 20.00 uur in het kasteel een lezing over het de geschiedenis van Montfort en het kasteel.

Geluk op kasteel Aerwinkel
Op zondag 15 oktober organiseert Kasteel Aerwinkel samen met bibliotheek Bibliorura een voorleesuurtje met PuurMuur. Zij leest van 12.00 tot 13.00 uur voor aan kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De toegang is gratis. Aanmelden kan via inlichting@bibliorura.nl. Meer informatie vindt u op www.bibliorura.nl. Voor volwassenen is er de Geluksworkshop op zondag 15 oktober van 14.00 tot 16.30 uur. Deelname kost € 19,50 per persoon. U kunt reserveren via www.webshopvvvmiddenlimburg.nl. Of kom naar de Cuijpersexperience. Tijdens een rondleiding door het kasteel, een bouwwerk van de Roermondse Pierre Cuijpers ervaart u wat deze architect verstond onder geluk. Deze rondleiding is op zondag 22 oktober van 11.00 tot 12.30 uur en kost € 4,-- per persoon. Aanmelden kan via aerwinkel@gmail.com.

En meer
Verder organiseert de VVV onder andere spannende kinderrondleidingen bij Kasteel Aerwinkel, een gelukswandeling in Vlodrop, een wandeling op De Meinweg en een geluksfietsroute. Ook Heemkundevereniging Roerstreek organiseert fietstochten door het bijzondere landschap van Roerdalen. U kunt de routes gratis downloaden op www.roerstreekmuseum.nl.

Kijk voor alle activiteiten op www.maandvandegeschiedenis.nl en voor alle evenementen In Roerdalen op www.eropuitinroerdalen.nl.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is op dit moment gesloten. Morgen open vanaf 9:00 uur.

Telefoon: 0475-538888