Staatssecretaris Klijnsma brengt werkbezoek aan Westrom

Op 12 januari 2017 bracht de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw Jetta Klijnsma, een werkbezoek aan de gemeente Roermond. Op het programma stond o.a. een rondleiding bij de Westrom.

Hier kon de staatssecretaris met eigen ogen zien hoe participatiebedrijf Westrom invulling geeft aan de Participatiewet en kansen biedt voor mensen met een arbeidsbeperking.

Iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De Participatiewet houdt in dat iedereen die een beroep doet op een uitkering snel (weer) aan het werk gaat. Het doel is dat iedereen zelf voor inkomen zorgt. Het werkbezoek van staatssecretaris Jetta Klijnsma stond in het teken van de voortgang van de implementatie van deze wet, met in het bijzonder aandacht voor het Werkgeversservicepunt en de invoering van beschut werk. Het Werkgeversservicepunt (WSP) is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten in de regio, het UWV en de sociale werkbedrijven op het gebied van de werkgeversdienstverlening. De staatssecretaris werd hier ontvangen door wethouder Gerard IJff, tevens voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Limburg.

Rond 12.00 uur arriveerde de staatssecretaris bij Westrom, waar algemeen directeur Henriëtte Maas haar hartelijk welkom heette om een kijkje te nemen op de werkvloer. Mevrouw Klijnsma kon tijdens de rondleiding een goede indruk krijgen van de diversiteit van de infrastructuur die nodig is om te kijken welk werk bij ieder mens past en de wijze waarop beschut werk bij Westrom is ingericht. Werkgevers Frank Veelenturf (Alucol) en Eline Stiphout (Stiphout Plastics) waren bij Westrom uitgenodigd om te illustreren dat het bieden van werk voor mensen met een arbeidsbeperking als gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt opgepakt.

De staatssecretaris was enthousiast over het werkbezoek: “Ik zie hier zo veel mensen die prachtige dingen maken en daar plezier in hebben. Het is belangrijk dat we allemaal werk hebben en perspectief op werk. Bij Westrom wordt met plezier gewerkt; het is hier echt goed toeven”, aldus mevrouw Klijnsma.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Telefoon: 0475-538888